Dat fiind că în urmă cu o săptămână Grecia a închis 5 din cele 6 granițe terestre, iar accesul în scop turistic este permis doar prin vama Kulata-Promachonas, tot mai mulți români preferă să călătorească cu avionul în Grecia. Spre deosebire de alți ani în care românii preferau să călătorească în Grecia preponderent pe cale terestră, anul acesta românii sunt descurajați de deciziile autorităților elene în alegerea deplasării terestre în Grecia și se orientează și spre posibilitățile de călătorie cu avionul. În consecință, Vola.ro a înregistrat în ultimele două săptămâni o creștere cu 34% a căutărilor pentru biletelor de avion către diferite aeroporturi din Grecia.

Încurajați de durata scurtă a zborurilor, de prețurile competitive din această perioadă, dar și de regulile de igienă aplicate de aeroporturi și de companiile aeriene, turiștii români caută opțiunile de zbor spre destinația lor de vacanță din Grecia.

Potrivit specialiștilor Vola.ro, căutările de zboruri către Grecia au crescut cu 34% în ultimele două săptămâni, față de momentul deschiderii zborurilor spre această țară, iar prețurile încep de la 48 de euro de persoană pentru Chania - Creta în luna august și ajung la 180 euro de persoană pentru Salonic. Cei care optează pentru un zbor spre Atena, plătesc în medie 120 euro pentru un zbor dus-întors.

Românii pot călători din București spre un număr de 10 destinații din Grecia, iar pe lângă Atena, Salonic sau Chania - Creta cu rute directe din București, se afla și zboruri cu escală către insule celebre și populare în rândul turiștilor de pretutindeni, precum Zakynthos, Santorini, Corfu și Mykonos.

Retail jobs

Zborurile sunt preponderent cu escală în Atena și sunt efectuate de companii de linie sau low cost. Din București operează direct spre Grecia patru companii aeriene, anume Ryanair, Tarom, Aegean și Wizz Air. La acest moment, la sosirea pe aeroporturile din Grecia se fac teste COVID-19, turiștii fiind mai apoi liberi să se deplaseze către destinația finală, unde vor aștepta rezultatul testului și li se recomandă să nu iasă în aglomerări de persoane.

Vola.ro este una dintre companiile din România care a fost clasată, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrala. În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.

În 2018, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 9.2 milioane de EUR, în creștere cu 33% față de 2017.

Citeste si:
Cum influențează situația din Ucraina vacanțele și ce destinații...
Cum influențează situația din...

Sursa foto: Vola.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri