Cetățenii din Republica Moldova au accesul interzis în Italia din cauza Coronavirusului

Italia şi-a închis joi graniţele pentru persoanele care sosesc din 13 ţări, între care Republica Moldova, acestea fiind considerate locuri cu risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu noul coronavirus.

Interdicţia de călătorie se aplică pentru Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană, a precizat Ministerul italian al Sănătăţii, scrie Agerpres.

''La nivel global, pandemia este în cea mai acută fază. Nu putem pune în pericol sacrificiile făcute de italieni în aceste luni. De aceea am ales calea cu cea mai mare precauţie'', a declarat ministrul italian al Sănătăţii Roberto Speranza.

Persoanele care au locuit în sau au tranzitat aceste ţări cu două săptămâni înainte de a intra pe teritoriul Italiei urmează să fie oprite la frontieră, a precizat ministerul.

De asemenea, Italia a suspendat zborurile directe şi indirecte către ţările menţionate.

Republica Moldova a raportat joi alte 195 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 3 în Transnistria. Din numărul total de cazuri, un caz este de import (Cipru). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 18.666 cazuri, potrivit datelor publicate de Ministerul Muncii, Sănătății și Protecției Sociale din Republica Moldova. În 2018, Republica Moldova avea o populație de 3,5 milioane de locuitori, potrivit datelor de la Banca Mondială.

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri