Scăderi de peste 40% în activitatea agențiilor de turism și a touroperatorilor

Activităţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor au înregistrat o scădere cu 43,5% în primele 5 luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2019, acestea consemnând cel mai mare recul în categoria serviciilor de piaţă prestate populaţiei, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), potrivit Agerpres.

De asemenea, activitatea în sectorul jocurilor de noroc şi al altor activităţi recreative s-a redus cu 39,3% în perioada menţionată, iar activităţile hotelurilor şi restaurantelor au scăzut cu 36%.

Potrivit datelor INS, în sectorul serviciilor de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare activitatea s-a redus cu 26,2%, în timp ce activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană "au căzut" cu 20,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 36,9% mai mică comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar pe serie ajustată a scăzut cu 34,4% comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 mai 2019.

Citeste si:
Economia SUA suferă cea mai dramatică contracție de la al Doilea...
Economia SUA se confruntă cu...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...
Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri