Conform datelor înregistrate de portalul de rezervări hoteliere Travelminit.ro, din ce în ce mai mulți turiști români înlocuiesc vacanțele în Bulgaria și Grecia cu sejururi la pensiunile din România. Piscina și restaurantul propriu sunt printre cele mai dorite facilități de turiștii aflați în căutarea unei vacanțe liniștite în țara noastră. Românii au rezervat în luna Iunie peste 50.000 de nopți de cazare folosind vouchere de vacanță. Cele mai căutate destinații de vacanță sunt litoralul Marii Negre, Valea Prahovei, stațiunile balneare și orașele istorice, precum Sibiu, Cluj-Napoca, Sighișoara. Prețul mediu al sejururilor achitate cu vouchere de vacanță este de 1.089 lei.

Românii dau Bulgaria și Grecia pe vacanțele în țara noastră

Dată fiind incertitudinea posibilității de a călători în destinațiile estivale bine-cunoscute românilor, precum Grecia, Bulgaria și Turcia, tot mai mulți români se reorientează spre destinații din țara noastră. Valea Prahovei, zonele balneoclimaterice și litoralul rămân cele mai căutate destinații pentru cei care își doresc să călătorească în țara noastră.

Aproape jumătate dintre rezervările făcute pe portalul Travelminit.ro sunt pentru vacanțe last minute, ce au check in-ul în mai puțin de două săptămâni de la data rezervării.

1.089 lei este costul mediu pentru o vacanță achitată cu vouchere

Costul mediu pentru un pachet de vacanță de 3 nopți achitat cu vouchere de vacanță este 1.089 lei pentru 2 persoane, însemnând o creștere de 8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Retail jobs

Cele mai multe rezervări cu tichete de vacanță au fost făcute de familii (45%), iar costul mediu al unei vacanțe pentru doi adulți și 1-2 copii este de 1.065 lei/3 nopți. De asemenea, mare parte din rezervări au fost efectuate și de cupluri (42%), iar costul mediu al unei vacanțe pentru două persoane este de 726 lei/2 adulți/3 nopți.

Peste 30% dintre românii care au rezervat concedii cu vouchere de vacanță au suplimentat valoarea tichetelor pentru a achiziționa cazare pe o perioadă mai îndelungată sau servicii de masă extinse.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piața rezervărilor hoteliere din România care acceptă și plata prin vouchere de vacanță. Oferta Travelminit.ro conține 5.000 de proprietăți din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeți, cabane și campinguri din toate regiunile țării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări in 2019 si o valoare totala a rezervărilor de 13 milioane de euro.

Citeste si:
TOP cinci lucruri pe care le poți face într-o vacanță în Bucovina
TOP cinci lucruri pe care le...
Sursa foto: Travelminit.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri