”Ștampilă” de bun venit timp de 1 an pentru turiști, pe o insulă din Caraibe

Călătoriile și stabilitatea financiară nu sunt tocmai cele mai bune prietene, cu atât mai puțin în vremuri pandemice. Însă noul tip de turism, pe care operatorii din industrie trebuie să îl adopte, îi obligă la soluții inedite, care să îi ajute pe timp mediu și lung. Cu un blocaj de trei luni, zero venituri și cu turiști temători, care nu se mai lasă ispitiți de un mic discount, Barbados, țara insulară situată între Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic, s-a gândit să își deschidă granițele pentru vacanțe prelungite. Toate acestea, doar pentru a redresa economia îngenunchiată de noul virus, scrie metro.co.uk.

În cadrul unui discurs, ținut la redeschiderea barurilor din Christ Church, premierul Mia Amor Mottey a făcut publică inițiativa sa de a atrage cât mai mulți turiști pe insulă, anunțând timbrul de bun venit (welcome stamp), pentru o perioadă de 12 luni. În tot acest timp, turiștii își pot continua jobul în variantă online. Ideea a venit pe fondul pandemiei, când foarte multe companii și-au dat seama că funcționează foarte bine și în mediul online.

Astfel, Barbados propune o direcție de îmbinare a utilului cu plăcutul pentru cei care vor să alunge sedentarismul din sufragerie pentru un birou pe plajă.

Guvernul bajan din Barbados consideră că această inițiativă ar putea convinge turiștii să vină, deoarece este vorba despre o perioadă lungă de timp, ceea ce pare mult mai avantajos. În prezent, guvernul încă mai lucrează asupra legii, cu atât mai mult cu cât pe 12 iulie, abia, au fost redeschise granițele.

Barbados este insula cea mai estică a arhipelagului Antilele Mici din Oceanul Atlantic. Spre deosebire de celelalte insule vecine, Barbados nu este de origine vulcanică, ci o ieșire la suprafața mării a unor munți calcaroși, submarini.

Citeste si:
De unde sa vina investitiile straine? Romania joaca in liga "junk"...
De unde sa vina investitiile...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Până în prezent, Barbados a înregistrat 104 de cazuri (dintre care 90 s-au vindecat) și speră să mențină numărul scăzut, chiar și în condițiile deschiderii granițelor. În plus, cu 72 de ore înainte de plecarea spre Barbados, călătorilor din statele cu risc înalt epidemiologic (peste 10.000 de cazuri înregistrate) le este recomandat să își facă un test Covid (NU OBLIGATORIU). În schimb, turiștii care provin din state sigure (cele cu mai puțin de 100 de cazuri în șapte zile) pot prezenta un test Covid, efectuat în ultimele șapte zile.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri