Sezonul estival este în toi, ceea ce înseamnă că litoralul românesc este tot mai căutat de turiști. Platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro a realizat recent o analiză a prețurilor șezlongurilor în stațiunile de pe litoralul românesc. Astfel, turiștii români plătesc anul acesta prețuri începând de la 25 de lei/zi pentru un șezlong și de la 180 de lei/zi pentru un baldachin. Tariful de închiriere al șezlongurilor este mai accesibil în sudul litoralului și poate fi cu până la 100% mai scump în nordul litoralului.

Mamaia nord – cea mai scumpă zonă pentru turiști

În funcție de zona din Mamaia în care te afli, preţurile pleacă de la 25-30 de lei pentru un şezlong în Mamaia Sud și de la 50 de lei/zi în timpul săptămânii și de la 75 de lei/zi pentru weekend dacă vorbim de Mamaia Nord.

Baldachinul pornește de la un preț de 180 de lei și poate ajunge la 200 de lei/zi. În Constanța, prețul pentru un șezlong pornește de la 20-25 de lei/zi pentru Plaja Modern.

Vama Veche – șezlonguri mai scumpe decât anul trecut

În Vama Veche, stațiunea tinerilor libertini și cu chef de distracție până la răsărit, prețul unui șezlong a crescut cu 5 lei față de anul trecut.

Anul acesta, prețul unui șezlong pornește de la 30 de lei/zi în timpul săptămânii și 35 de lei/zi în weekend.

Eforie Nord și 2 Mai – cele mai ieftine stațiuni la Marea Neagră

Stațiunile mai retrase și mai liniștite au prețuri mai rezonabile pentru închirierea unui șezlong.

Specificul stațiunii Eforie Nord, acela de stațiune pentru familii, influențează și prețurile practicate de operatorii de plaje. Astfel, un șezlong în Eforie Nord are un preț de închiriere ce pornește de la 20 de lei/zi.

Și în stațiunea 2 Mai prețurile sunt mai convenabile pentru buzunarele turiștilor. Prețul unui șezlong cu umbrelă pornește de la 20 de lei/zi.

Creșteri de prețuri așteptate în luna august

Cu cât ne vom apropia de luna august, iar plajele vor deveni aglomerate, operatorii vor modifica puţin şi preţurile, astfel că în weekend nu se vor mai găsi şezlonguri sub 30-35 de lei pe zi/persoană.

În ceea ce privește cazarea, pe platforma de rezervări Travelminit.ro, prețurile în stațiunea Mamaia pornesc de la 200 de lei/noapte pentru 2 persoane și pot ajunge până la 1.700 de lei/noapte pentru închirierea unui apartament de lux cu vedere la mare la un hotel de 4 stele cu pensiune completă.

Orașul Constanța are prețuri competitive pentru litoralul românesc, o cameră pentru 2 persoane cu pat matrimonial având un preț de la 80 de lei/noapte.

Vezi și: Unde poți merge în Bulgaria cu maximum 50 de lei pe noapte

Stațiunea Eforie Nord este cea mai ieftină variantă pentru o vacanță la Marea Neagră, prețurile pentru o cameră dublă pornesc de la 80 de lei/noapte, urmată de stațiunea Costinești unde pentru o cameră dublă plătești de la 100 de lei/noapte.

În Vama Veche o cameră dublă are un preț de la 140 de lei/noapte, în timp ce în Neptun prețul unei camere duble pornește de la 160 de lei/noapte.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piața rezervărilor hoteliere din România care acceptă și plata prin vouchere de vacanță. Oferta Travelminit.ro conține 5.000 de proprietăți din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeți, cabane și campinguri din toate regiunile țării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 și o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri