Andrei Șașu, antreprenor în industria HoReCa, susține că patronii de restaurante și cluburi din Vama Veche nu au respectat promisiunea de a menține volumul muzicii redus și a păstra distanțarea socială. Astfel, multe petreceri au fost „în toi”, în ultimul weekend din luna iulie, în ciuda controalelor venite din partea autorităților care, însă, nu acordă atenție măsurilor împotriva răspândirii noului Coronavirus, ci doar „bombardează cu controale cu care pierdem ore întregi zilnic, ne întreabă de toate nimicurile, ling hârtii și dosare, completează șapte mii de procese verbale”, acuză proprietarul clubului Expirat.

Păcat. Înțelegerea cârciumarilor din Vama Veche referitoare la nivelul sonor și la respectarea distanțării nu s-a mai ținut. Din lăcomie în câteva locuri din Vamă muzica a fost din nou dată tare și petrecerea în toi. Asta e, păcat că unii nu pot înțelege că în situația de față mai puțin e mai bine decât deloc. Dacă ne vor închide au dreptate și eu aș face la fel. Dar e frustrant, foarte frustrant că noi ne-am chinuit să ne ținem de regului și a fost/ este foarte dificil și scump, dar eu cred că am reușit. Dar în eventualitatea unei închideri vom fi puși toți în aceeași oală. Și parcă nu e corect”, a scris, pe Facebook, Andrei Șoșa, care deține, împreună cu soția sa, clubul Expirat din Vama Veche, unul dintre cele mai populare locuri de petrecere din stațiunea de pe litoralul Mării Negre.

„Noi am dovedit că se poate. Mâine seară (luni, 27 iulie - n.r.) o să avem concert Mono Jacks. Am reușit să facem concerte în București și vom arăta că se poate face și în Vamă. Respectând regulile”, a adăugat antreprenorul.

Andrei Șoșa acuză autoritățile că nu au implementat reguli simple pentru sectorul HoReCa, iar inspectorii sanitari nu sunt interesați de măsurile luate pentru limitarea răspândirii Covid-19.

„Păcat și că autoritățile nu au putut impune niște reguli simple. Ne bombardează cu controale cu care pierdem ore întregi zilnic, ne întreabă de toate nimicurile, ling hârtii și dosare, completează șapte mii de procese verbale, iar de măsurile Covid întreabă în treacăt. Și rezultatele se văd la o simplă plimbare - ospătari, barmani, shawormari, personal care nu poartă mască (sau o poartă la mișto), mese vizibil puse făra o minimă distanțare, oameni care se înghesuie la party fără sa îi întrebe nimeni de sănătate. Asta e, atâta putem. Până la urmă ce se întâmplă în Vamă e similar cu ce se întâmpla peste tot. Și nu mă gândesc numai la ce se întâmplă în țară și în alte locuri în afară e cam la fel. Natura umană”, a mai scris Andrei Șoșa.

Muzică ambientală la beach-barurile din Vama Veche

La începutul lunii iulie, primăria Limanu a informat că pentru a diminua riscul extinderii noului coronavirus la beach-barurile din Vama Veche va fi asigurată doar muzică ambientală, decizia fiind luată în unanimitate de agenţii economici din zonă.

„Cei care iubesc Vama şi 2 Mai-ul trebuie să înţeleagă că suntem cu toţii expuşi. Sunt oameni care locuiesc aici, tot timpul anului. Este important să respectăm regulile. Inconştienţa poate să fie cea mai mare armă împotriva noastră. Fac apel şi către autorităţile centrale, care au anunţat public că Vama Veche şi 2 Mai se pot transforma în focare, dar nu ne-au oferit niciun suport. Vă rugăm să ne sprijiniţi şi să formăm un grup de lucru care să gestioneze corect situaţia. Nu cred că este eficient să impunem decizii de forţă majoră, înainte de a încerca să administrăm corect aceasta criză şi fără ca în prealabil să existe o comunicare cu autorităţile responsabile", declara Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri