Multe state reușesc să țină pandemia sub control, dar încă există numeroase focare de infecție cu noul coronavirus în întreaga lume, ceea ce conduce la o diminuare considerabilă a turismului internațional. GetYourGuide - platforma germană de rezervare a experiențelor de călătorie - a realizat un sondaj prin care compară percepția privind călătoriile în 2021 cu felul în care au arătat planurile de vacanță în 2019. Conform studiului, cel puțin europenii și americanii vor călători cu 15% mai mult în 2021 față de 2019.

„Noul normal” în călătorii

Tururile ghidate în aer liber au fost votate ca cele mai sigure activități de vacanță, existând o creștere de 5,1% pentru plimbările prin oraș în timp ce intrările la muzeu vor scădea cu 10,3%, conform răspunsurilor bifate de călători din întreaga lume.

În ceea ce privește mijlocul prin care călătorii ajung la destinația de vacanță, 40% dintre participanții la sondaj afirmă că preferă să folosească mașina personală în următoarele 12 luni, pentru mai multă siguranță.

Durata medie a vacanțelor la nivel global este de 5,8 zile pentru călătoriile în interiorul țării și de 9 zile pentru călătorii în străinătate.

Flexibilitatea rezervărilor - factorul decisiv în alegerea vacanței

Deși riscurile sanitare sunt încă prezente, cel mai important factor care influențează deciziile americanilor privind vacanțele este flexibilitatea rezervărilor: 34% dintre respondenți preferă libertatea de a se răzgândi atunci când rezervă servicii pentru vacanță.

Următorii factori sunt reducerile (votate de 19% dintre participanți), locurile mai puțin aglomerate (15%), punerea la dispoziție a măștilor de protecție (8%) și tururile private (5%).

Impact financiar

Chiar dacă toate țările au adoptat măsuri pentru susținerea celor afectați de perioada de carantină, mulți oameni au simțit un impact considerabil asupra veniturilor din ultimele luni.

Dintre cele șase țări participante la studiu, se pare că cetățenii germani s-au bucurat de cea mai mare stabilitate economică, 62% dintre respondenți afirmând că au aceeași situație financiară ca înaintea pandemiei, fiind urmați de francezi (55%). De cealaltă parte, doar 40% dintre italieni au declarat același lucru.

În ceea ce privește schimbările în bine ale veniturilor, 20% dintre participanții din SUA au o situație financiară mai bună decât înaintea pandemiei de coronavirus. Clasamentul arată aproximativ la fel și în cazul bugetelor de vacanță, germanii și americanii așteptându-se la aproximativ aceleași cheltuieli ca în anii precedenți.

Sondajul comandat de GetYourGuide a fost realizat de agenția Dynata pe date colectate între 22 mai - 03 iunie prin chestionare online completate de 7.182 de participanți din SUA, Germania, Marea Britanie, Franța, Italia și Spania.

GetYourGuide este o platformă prin care călătorii pot rezerva vacanțe. Se pot achiziționa bilete la intrările a numeroase obiective turistice din întreaga lume, tururi ghidate de experți locali sau experiențe culinare inedite. Din 2009 și până astăzi, călători din peste 170 de țări au rezervat mai mult de 40 de milioane de tururi, activități sau bilete de intrare prin GetYourGuide. Sediul central se află în Berlin (Germania), dar cei peste 700 de experți în călătorii și tehnologie lucrează din birouri aflate în 16 țări din întreaga lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri