Pierderi de 320 de miliarde de dolari în 5 luni, pentru industria turismului

Industria turistică mondială a pierdut aproape 320 de miliarde de dolari, în perioada ianuarie - mai 2020, potrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului, scrie Digi24.

În intervalul ianuarie-mai 2020, numărul turiştilor a scăzut cu 56% (aproximativ 300 de milioane de vizitatori) comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019. Pierderile sunt estimate la 320 de miliarde de dolari.

"Este vorba despre pierderi de trei ori mai mari decât cele înregistrate de turismul internaţional în timpul crizei economice din 2009", anunţă Organizaţia Mondială a Turismului, o agenţie din cadrul Naţiunilor Unite cu sediul la Madrid.

Turismul a început să se relanseze într-un ritm lent, în special în emisfera nordică, dar "indicele privind încrederea este la un nivel scăzut istoric". Printre riscurile cu care se confruntă sectorul turismului figurează recrudescenţa virusului şi posibilitatea impunerii unor noi restricţii de călătorie.

"Datele recente indică clar importanța repornirii industriei turistice imediat ce este sigur", a declarat secretarul general al OMT, Zurab Pololikashvili.

Citeste si:
Coronavirusul îngroapă treptat pașapoartele de hârtie
Coronavirusul îngroapă...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri