Belgia impune carantină obligatorie pentru locuitorii din 24 de județe din România

Belgia a interzis cetăţenilor săi "călătoriile ne-esenţiale" în mai multe regiuni din România, Spania şi Elveţia, informează AFP.
Astfel, locuitorii din 24 de județe din România sunt plasați, începând de sâmbătă, în „zona roșie”, de către autoritățile belgiene.

Din România, ministerul belgian al afacerilor externe a inclus pe lista roşie Centrul (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu), Sud-Estul (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea), Sudul Munteniei (Arges, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman) și Sud-Vestul Olteniei (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea) sunt în „zona roșie”.

Din cauza situaţiei epidemiologice, au fost interzise, de asemenea, călătoriile ne-esenţiale în regiunile spaniole Navarra, Aragon, precum şi în oraşele Barcelona şi Lerida din Catalonia, în regiunea elveţiană în care se află Vaud, Valais şi Geneva, precum şi în regiunile Severoiztochen şi Yugozapaden din Bulgaria.

Oraşul britanic Leicester şi departamentul francez Mayenne sunt şi ele supuse aceleiaşi interdicţii.

Carantina şi testarea sunt obligatorii pentru călătorii care se întorc în Belgia din aceste zone.

Citeste si:
Belgienii, obligați să poarte mască ”în orice loc care e foarte...
Belgienii, obligați să poarte...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Toate persoanele care intră în Regatul Belgiei în scop turistic vor fi obligate, începând cu 1 august, să completeze anterior intrării pe teritoriul belgian un formular online de identificare în care trebuie să furnizeze date de contact şi locurile în care au petrecut ultimele 14 zile.

Ca urmare a creşterii numărului de persoane infectate, în special în regiunea Anvers, Belgia a instituit săptămâna aceasta noi restricţii, reducând contactele autorizate, adunările publice şi extinzând situaţiile în care purtarea măştii de protecţie este obligatorie. La Anvers a fost instituită interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii în intervalul orar 23:30 - 6:00.

Belgia a raportat sâmbătă un bilanţ total de 68.751 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 9.841 de decese. Este una din ţările cu cel mai mare număr de morţi provocate de COVID-19 raportat la totalul populaţiei (85 de decese la 100.000 de locuitori).

Acest lucru înseamnă că vor fi obligatorii carantina și testarea pentru persoanele care provin din aceste județe și care vor să călătorească în Belgia, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE) belgian.

Citeste si:
Coronavirus | România este pe locul 2 în Europa la numărul de noi...
Coronavirus | România este pe...

Sursa foto: Model Republique

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri