Statele europene au decis să impună din ce în ce mai multe restricții pentru români, de la prezentarea unui test Covid-19 negativ, până la carantina timp de 10 sau 14 zile. În acest sens, vacanțele în străinătate sunt, pentru mulți turiști români, compromise. Prin urmare, ne întoarcem la litoralul românesc, unde sunt așteptați peste 130.000 de români în acest weekend, reprezentanții din domeniu considerându-l a fi cel mai aglomerat sfârșit de săptămână de la începutul sezonului.

Potrivit informațiilor furnizate de Ionuț Nedea, proprietarul touroperatorului Litoralulromânesc.ro, pentru wall-street.ro, litoralul se va aglomera la maximum weekend-ul acesta, în ciuda tuturor restricțiilor impuse de autorități.

”Va fi cel mai aglomerat weekend de la începutul sezonului estival, apropiindu-ne de procentele anului trecut. Dacă în 2019 aveam 100% rezervări în hoteluri, săptămâna aceasta înregistrăm în jur de 90% rezervări. Într-adevăr, sunt sejururi programate încă de la sfârșitul anului trecut, însă ponderea este îmbucurătoare”, a declarat Nedea.

În plus, proprietarul agenției de turism a adăugat că o medie a vacanțelor românilor, la nivel de agenție, este de 5,5 zile.

”Am făcut un calcul, având la baza aproximativ 40.000 de vacanțe. Media este de 5,5 zile, în prezent. Însă, trebuie să ținem cont că noi suntem agenție de turism, iar turiștii preferă vacanțe mai lungi. Pe Booking, spre exemplu, media este de maximum două zile. Dacă ne raportăm la nivel general, tind să cred că suntem undeva în jur de patru zile, o medie a vacanțelor românilor pe litoralul Mării Negre”, a explicat Nedea.

Prețurile de pe litoral sunt mai mici în timpul săptămânii

Tot Ionuț Nedea a dezvăluit și faptul că oamenii au început să își rezerve vacanțe pe litoral, chiar și în timpul săptămânii, având două mari motive pentru această alegere, după cum urmează:

  • pe de o parte, turiștii încearcă să evite aglomerația,
  • pe de altă parte, prețurile practicate de operatorii economici sunt mai mici în timpul săptămânii, comparativ cu cele din weekend.

Nu în ultimul rând, Ionuț Nedea a menționat că și pentru septembrie 2020 situația este îmbucurătoare, având rezervări în proporție de 30% în hoteluri. Acesta a adăugat și că acest lucru se datorează și faptului că vremea a fost foarte bună în luna septembrie, în ultimii ani.

Pentru moment, cele mai importante reguli de care turiștii trebuie să țină cont pe litoral sunt:

  • purtarea măștii de protecție după ora 18:00, în zonele de promenadă,
  • terasele sunt închise în intervalul 23:00-06:00.

Pentru ca aceste reguli să fie respectate, organele de control sunt mereu în teren, aplicând amenzi acolo unde este cazul. Bineînțeles, pe cât posibil, turiștii sunt sfătuiți să respecte distanțarea socială, să folosească masca de protecție, dar și dezinfectantul.

Până la această dată, România a cumulat 56.550 de cazuri, cu nu mai puțin de 1.309 în ultimele 24 de ore. De asemenea, datele survin în urma a 24.108 teste efectuate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri