Restaurantul Botin, fondat în anul 1725 în Madrid, Spania, inclus în Cartea Recordurilor drept cel mai vechi restaurant din lume, este în pericol de a fi închis din cauza lipsei de clienţi provocate de pandemia de COVID-19, scrie Digi24.

La fel ca restul restaurantelor, stabilimentul renumit pentru felul său faimos de mâncare, „cochinillo” (purcel de lapte prăjit), a fost închis în urma restricţiilor impuse de autorităţi, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

„Când am închis restaurantul în timpul pandemiei, am fost devastaţi, pentru că niciodată în istorie, acest loc nu mai fusese vreodată închis, nici măcar în timpul Războiului Civil Spaniol”, a declarat Antonio Gonzalez, managerul restaurantului.

Localul şi-a deschis totuşi porţile pe 1 iulie, dar în prezent serveşte cel mult 60 de clienţi pe zi, comparativ cu cei 600 de clienţi care îi călcau zilnic pragul înainte de pandemie.

Cele mai populare mâncăruri gătite aici sunt „cochinillo” - purcelul de lapte prăjit şi „cordero asado” - friptură de miel la cuptor.

Restaurantul a intrat în Cartea Recordurilor după ce a fost efectuată o investigație independentă pentru a garanta că afacerea îndeplinea cerințele: și-a menținut numele, a fost în același loc și nu și-a întrerupt activitatea. Distincția a fost primită datorită unui client care a insistat să contacteze organizația.

O parte a restaurantului a fost transformată în muzeu datorită istoricului acestuia. De asemenea, localul este menționat și în căteva cărți ale lui Ernest Hemingway. Ultima scenă din romanul „The sun also rises / Fiesta”, este plasată în incinta restaurantului, când personajul principal stă la o masă și mănâncă purcel de lapte prăjit.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri