Institutului Național de Sănătate Publică a actualizat lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, state din care toate persoanele care sosesc în România trebuie să intre într-o perioadă de carantină de 14 zile.

Lista intră în vigoare pe 11 august, de la miezul nopții. Aceasta a fost actualizată pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Pe lista galbenă se află 41 de state în cazul cărora se aplică măsura carantinării timp de 14 zile la revenirea în România.

Acesta sunt:

  1. Africa de Sud
  2. Argentina
  3. Armenia
  4. Aruba
  5. Bahamas
  6. Bahrain
  7. Bolivia
  8. Bosnia si Herțegovina
  9. Brazilia
  10. Capul Verde
  11. Chile
  12. Columbia
  13. Costa Rica
  14. El Salvador
  15. Guineea Ecuatoriala
  16. Honduras
  17. Insulele Feroe
  18. Insulele Turks si Caicos
  19. Insulele Virgine ale Statelor Unite
  20. Irak
  21. Israel
  22. Kazahstan
  23. Kârgâzstan
  24. Kosovo
  25. Kuweit
  26. Luxemburg
  27. Macedonia de Nord
  28. Maldive
  29. Moldova
  30. Muntenegru
  31. Oman
  32. Palestina
  33. Panama
  34. Peru
  35. Puerto Rico
  36. Qatar
  37. Republica Dominicana
  38. Sint Maarten
  39. Spania
  40. Statele Unite ale Americii
  41. Surinam

INSP precizează că măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din aceste țări.

Este vorba de cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

”Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă”, conform sursei citate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri