23 August 2020

GRECIA | Top CINCI plaje ascunse în Insula Evia



Vacanța sau concediul înseamnă, mai pentru toți turiști, înainte de orice altceva, o oază de relaxare și liniște. Deconectarea de la grijile zilnice sau de locul de muncă își găsește locul în cele minimum cinci zile pe care ni le rezervăm cu toții într-un an și le dedicăm vacanței. Grecia, una dintre cele mai căutate destinații turistice de către români, este o sursă nesfârșită de plaje ascunse sau neexplorate încă de turiști. Exemplele vin, de data această, din Insula Evia, una dintre destinațiile apropiate de capitala Atena.

Plaja Dafni

Situată la 110 kilometri de Atena, plaja Dafni este numai bună pentru o escapadă. Plaja este acoperită cu pietricile, iar de jur împrejur stau de pază rocile masive. Briza mării este dată de vânturi, protejate de Golful Evoikos. Bineînțeles, așa cum Grecia ne-a obișnuit, apa este una dintre cele mai limpezi.

Pe plajă puteți găsi chiar și o tavernă, iar drumul până la Dafni poate fi circulat cu mașina.

Sursa Foto: keeano.com


Plaja Vithouri

Plaja Vithouri este situată într-un mic golf al Mării Egee, golf pe care nu multă lume îl cunoaște. Se află la 126 de kilometri de Atena, fiind unul dintre cele mai izolate locuri ale Insulei Evia. Prin urmare, să vă asigurați un necesar de hrană și apă, dacă aveți de gând să poposiți în Vithouri.

Plaja nu este una organizată, iar nisipul se îmbină cu pietricelele. În plus, vânturile nordice creează o briză mai rece decât în alte locuri din Evia. Prin urmare, verificați prognoza meteo înainte de a vă petrece o zi de vacanță în Vithouri.

Sursa Foto: keeano.com


Plaja Cheromylos

Plaja Cheromylos este situată în sudul Insulei Evia, la 140 de kilometri de Atena și la 5 kilometri de satul Agioi Apostoloi.

Plaja este bogată în nisip fin, oferind acces către Marea Egee, drumul până la Cheromylos fiind foarte ușor de circulat. Spre deosebire de Vithouri, aici există o tavernă unde puteți mânca sau bea o cafea.

Din nou, apa nu încetează să surprindă prin claritate. Însă, înainte de o vizită, verificați prognoza meteo, deoarece vânturile nordice aduc o briză mai răcoroasă.

Sursa Foto: keeano.com


Plaja Thapsa

Plaja Thapsa este situată în centrul insulei și este una dintre cele mai inaccesibile plaje din Evia. Se află la trei ore de condus de Atena. Thapsa oferă pură natură vizitatorilor, însă drumul până la plajă poate fi făcut cu o mașină 4*4. Dacă nu dispuneți de un astfel de autovehicul, trebuie să conduceți cu foarte mare atenție, deoarece drumul este unul cu multe denivelări.

Chiar și așa priveliștea din Thapsa merită. Plaja este o îmbinare între nisip și pietricele, iar apa, una dintre cele mai curate. În zonă, există un minibar, cu câteva umbrele amplasate. Însă este recomandat să vă aduceți un necesar de hrană și apă, chiar și electricitate, deoarece Thapsa se luminează cu ajutorul unui generator.

Sursa Foto: keeano.com


Plaja Petali

La două ore de condus de Atena, în nordul Insulei Evia, Petali se ascunde între două stânci abrupte. Plaja este acoperită cu pietricele negre, apa este foarte limpede și nu se adâncește brusc, cum se întâmplă în cazul celorlalte zone în care Marea Egee acționează.

Drumul până la Petali oferă și el o priveliște frumoasă. În Petali, însă, puteți găsi o cantină care funcționează de dimineață până seară. Prin urmare, nu trebuie să vă faceți griji pentru apă sau mâncare.

Sursa Foto: keeano.com




Citeste si