Guvernul britanic plătește jumătate din masa luată în restaurant

În timp ce pentru deschiderea restaurantelor din România nu se cunoaște o dată exactă, iar autoritățile încă pregătesc măsurile pentru debutul școlilor, guvernul britanic oferă discount pentru mesele luate în oraș. Autoritățile din Marea Britanie au decis că cea mai bună soluție pentru stimularea turismului și pentru repornirea economiei este implicarea directă a guvernului în funcționarea restaurantelor, barurilor sau cafenelelor. Informația este publicată pe site-ul oficial al Guvernului, acolo unde poate fi identificată și lista localurilor înscrise în schema de ajutor economic.

Sub denumirea Eat Out to Help Out, guvernul britanic oferă un discount de 50% pentru mesele servite într-unul din restaurantele înscrise în proiect. Clienții pot veni să mănânce, iar 50% din plata mesei lor, cu limită până la 10 lire sterline sunt acoperiți de către statul britanic. Clienții achită doar 50% din plata respectivă, restul fiind solicitat de către restaurantul în cauză guvernului.

Mesele pot fi luate în zilele de luni, marți și miercuri ale fiecărei săptămâni. Măsura este valabilă până la 31 august.

Este foarte important de menționat că norma nu acoperă băuturile alcoolice sau alte taxe. În schema de ajutor propusă de stat pot intra restaurante, cafenele sau baruri, dar și cantine sau fast-food-uri.

-știre în actualizare-

Citeste si:
Noi zboruri Wizz Air din România
Noi zboruri Wizz Air din România
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri