EUROCONTROL: Revenirea călătoriilor cu avionul în Europa a intrat în marşarier

Revenirea călătoriilor cu avionul în Europa a intrat în marşarier, avertizează Eurocontrol, agenţia care supervizează spaţiul aerian european, scrie Agerpres.

Agenţia a apreciat că eşecul coordonării între ţări subminează încrederea pasagerilor şi afectează o industrie vitală.

Eurocontrol a estimat că aproximativ şase milioane de zboruri cu avionul vor fi efectuate în acest an în Europa, cu 55% mai puţine decât în 2019, şi cu un milion mai puţin decât estima în luna aprilie, când flotele aeriene din întreaga lume erau blocate la sol.

"Mergem în marşarier acum şi acest lucru este îngrijorător pentru întreaga industrie", a declarat directorul general de la Eurocontrol, Eamonn Brennan, dând vina pe lipsa de coordonare între ţări cu privire la reluarea zborurilor şi pentru că au creat confuzie şi au subminat încrederea pasagerilor.

Speranţele companiilor aeriene din Europa pentru o relansare a traficului la finele verii nu s-au materializat deoarece numărul cazurilor de infecţie cu coronavirus a continuat să crească, iar ţările au introdus diferite restricţii pentru călătorii.

Citeste si:
SUA acuză Hezbollah că şi-a înmulţit ascunzătorile de nitrat de...
SUA acuză Hezbollah că şi-a...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Eurocontrol susţine că după ce în luna august programul zborurilor a revenit la jumătate din nivelul normal, proporţia zborurilor va scădea cu 40% până în ianuarie, faţă de o precedentă estimare privind o scădere cu 20%.

Agenţia care supervizează spaţiul aerian european subliniază că armonizarea procedurilor de testare a virusului şi procedurii comune de evaluare ar putea furniza mai multă predictibilitate şi ar impulsiona cererea, în timp ce noi restricţii şi măsuri de carantină ar putea provoca o nouă deteriorare.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri