Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, Emil-Răzvan Pîrjol, a reprezentat România la cea de-a 112-a sesiune a Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), care a avut loc pe 16 septembrie 2020, în Tbilisi, Georgia. Evenimentul reprezintă, totodată, prima reuniune statutară a Organizației Națiunilor Unite (ONU), desfășurată în persoană și nu exclusiv în sistem de videoconferință.

Conform datelor furnizate de OMT, turismul se confruntă în prezent cu o scădere a sosirilor turistice internaționale de 65%, comparativ cu intervalul similar al anului trecut. Drept urmare, OMT consideră că impactul fără precedent generat de această criză necesită soluții în arhitectura de finanțare, precum și de solidaritate, colaborare la toate nivelurile, pentru ca activitatea să fie desfășurată în siguranță, iar redresarea economică să poată fi accelerată.

Călătoriile internaţionale sigure şi responsabile sunt acum posibile în multe părţi ale lumii şi este imperativ ca guvernele să colaboreze îndeaproape cu sectorul privat pentru a pune din nou în mişcare turismul mondial.

Zurab Pololikashvili, Secretarului General al OMT

În cadrul evenimentului, ca urmare a discuțiilor bilaterale, Secretarul General al OMT, Zurab Pololikashvili, a acceptat invitația lansată de România, de a efectua o vizită oficială în țara noastră, în toamna acestui an, cu scopul de a dezbate propunerile de proiecte de colaborare cu organizația, conturate pentru viitor.

Printre punctele aflate în agenda Consiliului Executiv, susținute și de România, se numără aprobarea cererii Regatului Arabiei Saudite de înființare la Riyadh a unui Biroul Regional OMT pentru Orientul Mijlociu, în vederea funcționării din 2020-2021 pentru o perioadă de 15 ani și stabilirea următoarei sesiuni pentru primul semestru al anului 2021, la Madrid, Regatul Spaniei, în marja târgului de turism FITUR.

Din 1975, România este membru cu drepturi depline al Organizației Mondiale a Turismului (OMT). OMT este agenţia Naţiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internaţional a turismului responsabil, durabil şi accesibil. În prezent, OMT numără 159 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociați și peste 500 membri afiliați din sectorul privat, instituții educative, asociații din turism și autorități de turism locale.

În urma depunerii candidaturii, România a fost aleasă în anul 2017 membru cu drepturi depline în organismul de conducere a OMT, iar poziția de membru al Consiliului Executiv al OMT va fi deținută de România până în anul 2021.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri