Antreprenorii din HoReCa ar putea fi scutiți de impozite până la finalul anului

HoReCa este una dintre cele mai afectate domenii de pandemia de COVID-19. Cele trei luni de lockdown, urmate de menținerea închiderii restaurantelor până la 1 septembrie au generat concedieri masive în industrie. În plus, aproximativ 30% dintre operatorii din HoReCa și-au închis business-urile, neputând rezista crizei cauzate de COVID-19. Pentru a îndulci amarul, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a menționat, într-o postare pe o rețea de socializare, că va propune scutirea plății impozitului până la sfârșitul anului pentru antreprenorii din HoReCa.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Florin Cîțu menționează că va lua măsuri pentru salvarea industriei HoReCa, grav afectată de restricțiile impuse în condițiile pandemice, pe care le traversăm.

În acest sens, ministrul a precizat că va propune, în următoarea ședință de Guvern, scutirea de la plata impozitului pentru perioada rămasă până la sfârșitul anului 2020.

Redăm, mai jos, textul integral al postării:

Vești fantastice pentru HoReCa! Pentru contribuabilii care plătesc impozit specific unor activități (restaurante , hoteluri , baruri), după discuții cu premierul Ludovic Orban am decis să propun în următoarea ședință de guvern SCUTIREA de la plata impozitului pentru perioada rămasă până la sfârșitul anului 2020.

Citeste si:
Cea mai „scumpă” terasă - 7 lei berea, 5.000 de lei amenda
Cea mai „scumpă” bere: Cât au...

Florin Cîțu

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri