Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele europene de ajutor de stat ȋn favoarea companiei Tarom, compensarea pierderilor suferite ca urmare a crizei COVID.

Măsura are ca scop compensarea pentru pierderile cauzate direct de focarul de coronavirus și restricțiile de călătorie introduse de România și alte țări de destinație pentru a limita răspândirea coronavirusului în perioada cuprinsă între 16 martie 2020 și 30 iunie 2020.

Autorităţile romȃne au notificat, ȋn data de 29 septembrie 2020, după o perioadă de pre-notificare de nu mai puţin de 6 luni, intenția de a acorda societății Tarom un ajutor de stat sub forma unei garanţii, ȋn valoare totală de 19,33 mil. euro (aproximativ 94 milioane de lei), pentru acoperirea daunelor survenite ca urmare a restricțiilor cauzate de către pandemia COVID-19 începând cu data de 16.03.2020 (când a fost instituită starea de urgență în România) și până la 30 iunie 2020.

Comisia a constatat, în special, că măsura aplicată de România va compensa daunele direct legate de pandemia de coronavirus.

O societate de audit extern independentă se va asigura că ajutorul nu depășește valoarea prejudiciului suferit în perioada cuprinsă între 16 martie și 30 iunie 2020.

De asemenea, Comisia a constatat că măsura este proporțională, deoarece compensația nu depășește ceea ce este necesar pentru acoperirea daunelor. Pe această bază, Comisia a concluzionat că măsura adoptată de România este în conformitate cu normele UE privind ajutorul de stat.

Sursa foto: StudioPortoSabbia / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri