Comisia Europeană aprobă compensarea pierderilor suferite de către TAROM din cauza crizei COVID

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele europene de ajutor de stat ȋn favoarea companiei Tarom, compensarea pierderilor suferite ca urmare a crizei COVID.

Măsura are ca scop compensarea pentru pierderile cauzate direct de focarul de coronavirus și restricțiile de călătorie introduse de România și alte țări de destinație pentru a limita răspândirea coronavirusului în perioada cuprinsă între 16 martie 2020 și 30 iunie 2020.

Autorităţile romȃne au notificat, ȋn data de 29 septembrie 2020, după o perioadă de pre-notificare de nu mai puţin de 6 luni, intenția de a acorda societății Tarom un ajutor de stat sub forma unei garanţii, ȋn valoare totală de 19,33 mil. euro (aproximativ 94 milioane de lei), pentru acoperirea daunelor survenite ca urmare a restricțiilor cauzate de către pandemia COVID-19 începând cu data de 16.03.2020 (când a fost instituită starea de urgență în România) și până la 30 iunie 2020.

Comisia a constatat, în special, că măsura aplicată de România va compensa daunele direct legate de pandemia de coronavirus.

O societate de audit extern independentă se va asigura că ajutorul nu depășește valoarea prejudiciului suferit în perioada cuprinsă între 16 martie și 30 iunie 2020.

Citeste si:
Cât costă un zbor dus-întors până la Paris
Cât costă un zbor dus-întors...

De asemenea, Comisia a constatat că măsura este proporțională, deoarece compensația nu depășește ceea ce este necesar pentru acoperirea daunelor. Pe această bază, Comisia a concluzionat că măsura adoptată de România este în conformitate cu normele UE privind ajutorul de stat.

Sursa foto: StudioPortoSabbia / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri