Lista zonelor galbene a fost actualizată: FLUX NOU la Otopeni

Începând cu 7 octombrie, restricțiile generate de actualizarea listei statelor din zona galbenă au intrat în vigoare. Astfel, pentru românii care se întorc din statele incluse pe listă este imperios necesară respectarea carantinei. În acest sens, iată care este cel mai recent flux pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Pe aeroport au fost create două culoare la sosirea în țară:

  • Unul galben, pentru pasagerii proveniți din țările de pe lista galbenă,
  • Unul verde, pentru pasagerii proveniți din țările de pe lista verde.

Pasagerii sunt sfătuiți să mențină distanțarea socială și să își aștepte cu calm rândul. În plus, masca de protecție este obligatorie.

De asemenea, aceștia vor completa și chestionarul care este echivalentul triajului epidemiologic. Pasagerii primesc la bord chestionarele spre completare. Dacă nu le primesc, le vor completa în aeroport.

Citeste si:
Câți pasageri au fost pe aeroporturile din București în 2020
Traficul aerian, la pământ în...

În conformitate cu HG 47/05.10.2020, toți pasagerii care sosesc din țările care se află pe lista galbenă vor intra în autoizolare pentru 14 zile. Această perioadă se poate reduce la 10 zile, doar dacă pasagerii solicită efectuarea un test COVID-19 în ziua a opta de carantinare, obținând un rezultat negativ.
Pasagerii care sosesc în România din țările aflate pe lista galbenă și care petrec pe teritoriul țării doar 3 zile (72 de ore) pot prezenta un certificat prin care să demonstreze ca în ultimele 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României au obținut un rezultat negativ la testul pentru COVID-19.
Pasagerii care vin dintr-o țară “verde”, dar trec în tranzit printr-o țară “galbenă”, nu vor intra în carantină dacă aceștia demonstrează că au fost doar în tranzit.
Sursa foto: Aeroporturi București

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri