Începând cu 7 octombrie, restricțiile generate de actualizarea listei statelor din zona galbenă au intrat în vigoare. Astfel, pentru românii care se întorc din statele incluse pe listă este imperios necesară respectarea carantinei. În acest sens, iată care este cel mai recent flux pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Pe aeroport au fost create două culoare la sosirea în țară:

  • Unul galben, pentru pasagerii proveniți din țările de pe lista galbenă,
  • Unul verde, pentru pasagerii proveniți din țările de pe lista verde.

Pasagerii sunt sfătuiți să mențină distanțarea socială și să își aștepte cu calm rândul. În plus, masca de protecție este obligatorie.

De asemenea, aceștia vor completa și chestionarul care este echivalentul triajului epidemiologic. Pasagerii primesc la bord chestionarele spre completare. Dacă nu le primesc, le vor completa în aeroport.

În conformitate cu HG 47/05.10.2020, toți pasagerii care sosesc din țările care se află pe lista galbenă vor intra în autoizolare pentru 14 zile. Această perioadă se poate reduce la 10 zile, doar dacă pasagerii solicită efectuarea un test COVID-19 în ziua a opta de carantinare, obținând un rezultat negativ.
Pasagerii care sosesc în România din țările aflate pe lista galbenă și care petrec pe teritoriul țării doar 3 zile (72 de ore) pot prezenta un certificat prin care să demonstreze ca în ultimele 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României au obținut un rezultat negativ la testul pentru COVID-19.
Pasagerii care vin dintr-o țară “verde”, dar trec în tranzit printr-o țară “galbenă”, nu vor intra în carantină dacă aceștia demonstrează că au fost doar în tranzit.
Retail jobs

Sursa foto: Aeroporturi București

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri