Ajutor financiar de 1,8 miliarde de euro pentru un gigant din turism

Grupul TUI, unul dintre cei mai mari operatori de turism din lume, a anunţat că a obţinut încă un pachet de ajutor financiar, în valoare de 1,80 miliarde de euro (2,20 miliarde de dolari) în urma încheierii unui acord cu investitori privaţi, bănci şi Guvernul german, transmit Reuters şi DPA.

Noua rundă de finanţare era necesară TUI pentru a-şi spori finanţele şi a-şi asigura supravieţuirea în 2021, deoarece pandemia de coronavirus (COVID-19) continuă să afecteze industria călătoriilor, conform Agerpres.ro.

"Pachetul de finanţare întăreşte poziţia TUI şi furnizează companiei suficiente rezerve de lichidităţi în aceste condiţii de piaţă volatile", se arată în comunicatul companiei germane.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că cel mai mare acţionar al TUI, miliardarul rus Alexey Mordashov, care deţine o participaţie de 25%, va participa la măsurile de salvare. Parlamentarii germani au cerut Guvernului să includă în pachetul de ajutor financiar condiţii stricte privind protejarea mediului şi a locurilor de muncă.

Din cauza efectelor pandemiei, grupul TUI a anunţat recent că va renunţa la 8.000 de angajaţi şi analizează măsuri pentru reducerea costurilor cu 30%.

Citeste si:
APIA primeşte cereri de ajutor de stat în sectorul creşterii...
APIA primeşte cereri de...

Sursa foto: Hitdelight / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri