Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT) atrage atenția asupra importanței creării unei instituții guvernamentale dedicate pentru turism. Turismul se numără printre sectoarele cele mai afectate de pandemia de COVID-19, iar revigorarea acestui sector necesită o cooperare între toți actorii interesați și factori decidenți, coordonat de un minister de resort.

“Crearea unei instituții guvernamentale distincte este obligatorie în contextul impactului negativ major pe care pandemia de coronavirus l-a avut asupra industriei ospitalității. Această nouă structură va trebui să fie cea care va îndruma și coordona măsurile atât de necesare pentru salvarea a ceea ce a mai rămas din industrie”, a declarat Mihai Jurca, președintele FAPT a declarat.

Acesta a adăugat că o structură distinctă va trebui să susțină atragerea a cât mai multor fonduri europene în domeniul industriei ospitalității și va trebui să revigoreze imaginea României în afara țării.

”Acestea sunt doar două motive, dintr-o listă lungă, pentru care consider obligatorie nevoia unei structurii dedicate turismului. De asemenea, subliniez că acesta va trebui să fie mai eficientă și mai suplă decât cele pe care le-am avut în trecut. E necesar ca aceasta să livreze rezultate palpabile și apoi se poate discuta despre responsabilități și resurse suplimentare”, a mai spus acesta.

FAPT are ca scop dezvoltarea turismului la nivel național, prin coordonarea activităților turistice într-un mod coerent, care să servească interesele membrilor și promovarea acestora pe plan național și internațional. Federația susține dezvoltarea unei organizații de management al destinației la nivelul României. Federația numără unele din cele mai importante organizații de management a destinației (OMD) din România.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri