Scăderi de peste 70% pentru zborurile din Italia, Spania și Germania

Sărbătorile de iarnă au fost întotdeauna o ocazie așteptată de românii care studiază sau muncesc în afara țării să vină acasă, însă anul acesta zborurile către România au scăzut dramatic. Conform ultimelor date înregistrate de Vola.ro, în luna decembrie a acestui an numărul zborurilor din statele europene unde locuiește o parte semnificativă din diaspora românească a scăzut cu până la 72%. Astfel, Italia a înregistrat cea mai mare scădere a numărului de zboruri înspre România, urmată de Germania cu o scădere de 64%, Spania cu 58%, Franța cu 44% și Marea Britanie cu 32%. Numărul de zboruri disponibile influențează și evoluția prețurilor pe anumite rute. Astfel, din datele Vola.ro reiese că prețul biletelor de avion a crescut cu aproape 21% în medie, în perioada sărbătorilor.

„Aproape 6 milioane de români trăiesc în afara țării și aproximativ o treime dintre aceștia veneau în țară în preajma sărbătorilor. Marea Britanie, Italia, Spania, Franța, erau doar câteva dintre rutele pe care cu greu mai puteai găsi locuri disponibile în perioada sărbătorilor. Dacă în alți ani ne sfătuiam turiștii să ajungă în aeroport cu 3 ore înainte de ora decolării, anul acesta îi încurajăm să călătorească cu grijă și precauție și să efectueze doar zborurile absolut necesare. Companiile aeriene și aeroporturile și-au eficientizat până aproape de perfecțiune sistemul de curățenie și dezinfectare a spațiilor publice și a aeronavelor și sperăm că în curând călătoriile vor reintra pe făgașul normal”, a declarat Claudia Tocilă, Director Marketing Vola.ro.

Marea Britanie – România este cea mai activă ruta de sărbători

Conform datelor Vola.ro, peste 50% dintre românii care vin acasă de sărbători, au ca punct de plecare aeroporturi din Marea Britanie, Germania și Italia. S-a observat o scădere mai mică a zborurilor efectuate de sărbători din Marea Britanie și o cerere constantă pentru această rută de călătorie chiar și dacă Marea Britanie a fost inclusă pe lista galbenă a României.

Cel mai ieftin zbor în decembrie 2020 a costat 5.75 euro/dus-întors

Cel mai ieftin zbor rezervat anul acesta a fost din Marea Britanie spre România și a costat 5,75 euro/persoană, zbor dus-întors. Comparativ cu 2019 se observă o scădere a tarifului, când cel mai ieftin zbor a fost 12 euro/persoană, zbor dus-întors.

Citeste si:
Care sunt destinațiile preferate de români pentru vacanța de Paște
Care sunt destinațiile...

Pe de altă parte, cea mai scumpă destinație a anului a fost Suedia, unde prețul unui bilet de avion înspre România a costat 835 euro/persoană, o creștere de 15% față de 2019, când prețul cel mai scump al unui bilet de avion a fost 726 euro/persoană.

Creștere a prețurilor în medie cu 21% în decembrie 2020 pe zborurile din destinațiile cele mai căutate de români

Anul acesta, prețul unui bilet de avion a crescut în medie cu 21%, comparativ cu 2019. Astfel, prețul mediu pentru un zbor din Marea Britanie în România a costat 172 euro/persoană, o creștere cu 19% față de anul precedent. Costul mediu al unui zbor din Franța a costat, în 2020, 186 euro/persoană, semnificând o creștere de 22% față de 2019.

Românii care au venit în țară anul acesta din Germania au cheltuit în medie cu 15% mai mult față de anul trecut, respectiv 168 euro/persoană versus 146 euro/persoană în 2019. Zborurile dinspre Spania au avut cea mai mare creștere, în medie cu 27% față de anul trecut, iar românii au plătit în 2020 185 euro/persoană, zbor dus-întors.

S-a observat o scădere în tarifele pentru zborurile din Italia către România de 15%, iar costul mediu al unui zbor în 2020 a fost de 95 euro/persoană, comparativ cu 112 euro/persoană anul trecut. De asemenea, costul mediu al zborurile interne pe teritoriul țării a fost mai mic anul acesta cu 18%, când românii au achitat în medie 73 euro/persoană pe un zbor, față de 89 euro/persoană pentru un zbor în 2020.

Citeste si:
Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul Spaniei
Comisia Europeană a aprobat...

Au crescut zborurile cu asigurare medicală cu 38% față de 2019

Un alt trend important observat de cei de la Vola.ro, a fost interesul crescut al diasporei pentru zborurile cu asigurare medicală inclusă. În decembrie 2020, rezervarea călătoriilor cu asigurare medicală a crescut cu 38% față de 2019. Din cauza contextului actual, tot mai mulți români doresc să achiziționeze odată cu biletul de avion și o asigurare medicală care acoperă inclusiv riscuri asociate Covid-19.

Rezervările efectuate prin Vola.ro au fost realizate la pachet cu achiziționarea asigurării Vola Medical, deoarece asigurarea oferită de agenție acoperă mai multe scenarii: cheltuielile de tratament dacă persoana care călătorește se îmbolnăvește la destinație; cazarea este acoperită de asigurare în cazul în care călătorul se îmbolnăvește în vacanță și trebuie să rămână în izolare la hotel, precum și alte cheltuieli neprevăzute, precum pierderea sau deteriorarea bagajelor în timpul călătoriei.

În 2019, Vola.ro a avut o cifra de afaceri de aproximativ 10,6 milioane de euro la un volum de tranzacții de 71 milioane de euro.

Citeste si:
Tesla are din nou probleme în Germania. Grupurile de mediu au depus...
Tesla are din nou probleme în...
Sursa foto: Vola.ro
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri