24 Decembrie 2020

Oferte la munte pentru vacanța de iarnă



Mai puțin de două săptămâni ne mai despart de finalul anului 2020. Cu speranța unui vaccin anti-COVID, dar și cu teama de noua tulpină recent descoperită, trebuie să începem, totuși, anul 2021 cu încrederea că vom reveni în curând la normalitate (sau măcar puțin din ea). Și pentru că zapada se lasă așteptată în unele zone din România, dar și pentru că la final de ianuarie, cei mici iau o scurtă vacanță de la orele online, iată câteva stațiuni montane, numai bune pentru săniuș în familie sau pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Sinaia - Rom??nia

Situat în Valea Prahovei, Sinaia s-a dezvoltat odată cu această regiune turistică și a fost ales drept reședință regală de către Carol I, care a construit aici castelul Peleș.

În orașul Sinaia se află unsprezece monumente istorice de arhitectură de interes național: Cazinoul Sinaia (1912–1913); Hotelul Caraiman (1911); vila Alina Știrbei (1875, astăzi Circumscripția Financiară Sinaia); vila Emil Costinescu (1892, cu extinderi între 1918–1939); ansamblul gării Sinaia, format din gara regală (1870) și gara de călători (1930–1940); casa istoricului Nicolae Iorga (1918); Hotel „Furnica” (sfârșitul secolului al XIX-lea); Hotel „Palace” (1911–1912); vila Take Ionescu (începutul secolului al XX-lea); casa compozitorului George Enescu (1923–1926); mănăstirea Sinaia (1690–1695), ansamblu alcătuit din biserica „Adormirea Maicii Domnului”, paraclis, stăreție, chilii și zidul incintei vechi; nu în ultimul rând, ansamblul castelului Peleș (1873–1883), format din castelul propriu-zis, castelul Pelișor, castelul Foișor, vila Economat, uzina electrică (fostă moară a mănăstirii Sinaia), Casa Ceramicii, vila Cavalerilor, vila Șipot, vila Casa Veche, vila Casa Nouă, vilele A, B și C, și parcul.

O vacanță de șapte nopți în Sinaia, la un hotel de trei stele, fără masă poate costa 2.117 lei/ două persoane, prin intermediul Hello Holidays. Rezervările pot fi făcute de pe acum pentru perioada 1-8 februarie.

Sursa Foto: Tamas Debreczeni/ Unsplash.com


Predeal - Rom??nia

Predeal face parte din județul Brașov, fiind situat la cea mai mare altitudine din România (1.030-1.110 m). În prezent, Predealul este cunoscut mai ales prin sporturile de iarnă, oferind posibilitatea de a schia pe 5 pârtii, datorită telescaunului și teleschiurilor de care dispune.

Printre obiectivele turistice mai importante putem aminti: mânăstirea Predeal, cimitirul legionar de la Predeal (aflat în spatele Mânăstirii Predeal), vila mareșalului Antonescu (situată în zona Cioplea din Predeal), statuia eroului-poet Mihail Săulescu (situată la intrarea în Predeal dinspre Brașov), biserica Sf. Împărați Constantin și Elena (aflată în centrul orașului Predeal).

O vacanță de șapte nopți în Predeal, la un hotel trei stele, cu mic dejun, pentru două persoane este în valoare de 1.050 de lei. Rezervările pot fi făcute de pe acum pe site-ul Paralela 45, pentru intervalul 1-8 februarie.

Sursa Foto: Agerpres FOTO


Cavnic - Rom??nia

Cavnicul este unul din cele 13 orașe ale județului Maramureș, un important centru de exploatare a metalelor nobile și neferoase (aur, argint, cupru, plumb, zinc).

Activitatea turistică în Cavnic a început să se dezvolte abia în 2002, când a fost inaugurată pârtia de schi din zona Icoana. Datorită numărului mare de zile de iarnă, Cavnicul este cunoscut și ca polul zăpezii din Maramureș, lucru care constituie un avantaj pentru cei ce iubesc sportul hibernal. Maramureşul a fost inclus în topul domeniilor schiabile din România. Dar asta nu pentru oferta din staţiunea Borşa, care era cea mai renumită din judeţ, ci pentru pârtiile amenajate la Cavnic.

După lucrările executate în vara lui 2007, suprafaţa pe care se poate schia în fostul oraş minier a crescut la 8,5 kilometri. Cele şapte pârtii (Icoana 1, Icoana 2, Roata 1, Roata 2, Rainer 1, Rainer 2 și Pârtia Albastră), din care trei sunt noi, au o lungime de 800 – 2.200 de metri şi o înclinaţie între 19 şi 37 de grade, ceea ce le face potrivite atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi sau chiar profesionişti.

O vacanță de șapte nopți la Cavnic, într-o cameră dublă în vilă, fără masă, pentru două persoane este în valoare de 1.232 de lei. Dacă optați pentru un hotel de trei stele, spre exemplu, cu mic-dejun inclus, prețul este de 2.288 de lei. Rezervările pot fi făcute de pe acum pentru perioada 1-8 februarie, pe site-ul Paralela 45.

Sursa Foto: Pixabay


Uludag - Turcia

Turcia a intrat recent pe lista statelor cu risc epidemiologic înalt, pentru care e necesară respectarea perioadei de carantină la întoarcerea în România. Însă acest lucru nu o face să iasă de pe lista celor mai bune regiuni de schiat.

Uludag este este cel mai mare centru de sporturi de iarnă al Turciei și una dintre cele mai vechi stațiuni montane, de renume internațional, punând la dispoziția turiștilor hoteluri, vile și cabane, alături de restaurante cu prețuri avantajoase și pârtii cu multă zăpadă. Stațiunea se află la poalele muntelui cu același nume (2543 m), la circa 35 de km distanță de Bursa și 190 de km de Istanbul.

Legatura între Bursa și Uludag este asigurată de una dintre cele mai performante instalații montane pe cablu, o linie de telegondolă, lungă de circa 9 km și care asigură transportul între cele două localități pe parcursul a 25 minute.

Paralela 45 oferă următoarele variante de vacanță:

  • Circuit cu avionul din București: Bursa-Uludag-Istanbul, din 1 februarie, de la 590 de euro/persoană/șase nopți,
  • Circuit cu autocarul din București și Cluj-Napoca: Bursa-Uludag – Istanbul, din 31 ianuarie, de la 245 de euro/persoană/ șapte nopți.
  • Sejururi individuale (transport propriu):
    • Bursa: de la 29 de euro/persoană/noapte, cazare în hotel de patru stele cu mic dejun. De exemplu, la un hotel de patru stele, șapte nopți de cazare cu mic dejun, pentru două persoane, costă 406 euro.
    • Uludag: de la 36 de euro/persoană/noapte. O vacanță de șapte nopți, la un hotel de trei stele, cu pensiune completă pentru două persoane este în valoare de 1.136 de euro, în perioada 1-8 februarie.

Cât despre cei de la Hello Holidays, aceștia propun următoarele:

  • Circuit cu autocarul Turcia-Uludag: vacanță de cinci zile, plecare din 24 februarie 2021, la prețul de 176 de euro/persoană. Vacanța include cazare cu mic dejun la hoteluri de patru stele, dar și transfer cu autocarul la telegondola din Bursa.
  • Transport individual spre și dinspe Uludag: vacanță de cinci nopți, în intervalul 1 – 6 februarie 2021, la prețul de 455 euro/persoană. Cazarea va fi la hotel de patru stele, cu pensiune completă. Dacă optați pentru un hotel de trei stele, dar în sistem all inclusive, costul ajunge la 570 de euro/persoană.

Sursa Foto: Pixabay




Citeste si