3 Ianuarie 2021

DOCUMENT | A fost actualizată lista statelor din zona galbenă



Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 3 ianuarie 2021, Hotărârea numărul 1 privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Potrivit Articolului 1, se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat:

**includerea pe listă a Africii de sud s-a realizat datorită dovezilor de circulație pe teritoriul acestei țări a unor tulpini de virus SARS CoV-2 care prezintă multiple mutații.

Cei care vin din țările galbene, trebuie să intre 14 zile în carantină / izolare. Se poate ieși din carantină în a 10-a zi, doar dacă se face test dupa 8 zile și iese negativ. De asemenea, dacă ai fost bolnav de COVID în ultimele 90 zile, nu se va intra în carantină indiferent dacă se vine dintr-o țară aflată pe lista galbenă.



Citeste si