Boeing a fost de acord să plătească 2,5 miliarde de dolari pentru soluționarea acuzațiilor penale din SUA, conform cărora a ascuns informații din domeniul siguranței cu privire la proiectarea aeronavelor sale 737 MAX, scrie BBC.

Departamentul de Justiție al SUA a declarat că firma a ales ”profilul față de candoare”, împiedicând verificarea avioanelor, care au fost implicate în două accidente aviatice fatale. Aproximativ 500 de milioane de dolari vor merge către familiile celor 346 de decedați, în urma tragediilor.

”Această rezoluție ne amintește tuturor cât de transparenți trebuie să fim în activitățile noastre și care pot fi consecințele cu care firma noastră se poate confrunta, dacă unul dintre noi încalcă această regulă”, a declarat David Calhoun, CEO Boeing.

Departamentul de Justiție a stabilit că Boeing a ascuns informații cu privire la schimbările sistemului automat de zbor, cunoscut ca MCAS, acestea fiind cauza accidentelor din Indonezia și Etiopia din 2018, respectiv 2019. Schimbările cu pricina nu au fost aduse la cunoștința piloților, potrivit oficialilor SUA.

În plus, Boeing nu a cooperat cu investigatorii timp de șase luni. În acest sens, potrivit rezultatului investigațiilor, Boeing a fost acuzată de fraudarea SUA, acuzația care va fi eliminată după trei ani, dacă firma respectă acordul.

De asemenea, compania va achita și o sancțiune de 243,6 milioane de dolari.

Cu toate acestea, avocații victimelor accidentului din Etiopia au anunțat că nu vor renunța la cauza civilă împotriva Boeing. Ei au afirmat că 737 MAX nu trebuia să revină la zbor până când nu erau lămurite și rezolvate toate deficiențele.

Avioanele Boeing 737 MAX au reluat zborurile în SUA, în decembrie, însă multe probleme rămân nesoluționate. Rudele victimelor celor două accidente cer răspunsuri clare în urma tragediilor.

Sursa foto: Facebook / Boeing 737 Max

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri