Un numar de13 din cele 25 sectoare de plaja ramase neinchiriate anul trecut au fost inchiriate de agentii economici, in urma celor doua licitatii organizate de Directia Ape Dobrogea Litoral.

Purtatorul de cuvant al DADL, Catalin Anton, a declarat ca in urma licitatiilor care au avut loc in 21 - 23 februarie si 12-14 martie au fost atribuite urmatoarele sectoare de plaja: Navodari III- zona 2, Navodari IV-zona 2, Jupiter-zona 4, Venus II si Mamaia I-zona 2, informeaza NewsIn.

De asemenea, au mai fost atribuite si sectoarele Cordon Litoral Eforie Nord - Eforie Sud zona 2, Jupiter-zona 2, Cap Aurora-zona 3, Jupiter-zona 3, Olimp II-zona 2, Neptun II si Venus I-zona 1. Catalin Anton mai spune ca au fost depuse un numar de 65 de oferte pentru 21 sectoare de plaja si s-a adjudecat un numar de 13 sectoare de plaja, reprezentand 62,5% din suprafata de plaja scoasa la licitatie in anul 2007, la preturi cuprinse intre 1,3 lei/mp si 5,35 lei/mp.

De mentionat este faptul ca sapte dintre cei 13 castigatori sunt detinatori de active hoteliere. Reprezentantul DADL a mai adaugat ca in urma licitatiilor din 2006 si 2007, 91,2% din suprafata plajei turistice a fost inchiriata. in plus, exista premisele adjudecarii la etapa urmatoare a inca cinci sectoare de plaja, pentru acestea manifestandu-se un interes real din partea ofertantilor.

Din desfasurarea procesului de atribuire nu au rezultat probleme deosebite. Urmatoarea etapa de desfasurare a licitatiei pentru atribuirea contractelor de inchiriere a sectoarelor de plaja se va desfasura in ziua de 26 martie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Directorul operaţional al Aeroportului Otopeni a fost suspendat din funcţie
Setari Cookie-uri