Malta va plăti până la 100 de euro turiştilor care decid să-şi petreacă vacanţa de vară în această ţară, o măsură prin care autorităţile malteze doresc să sprijine sectorul turistic în plină pandemie de coronavirus şi pentru care a alocat 3,5 milioane de euro.

Planul se adresează turiştilor care călătoresc pe cont propriu - nu au apelat la agenţii sau la platforme dedicate - în această insulă din Mediterana de la 1 iunie şi care rezervă minimum trei nopţi de cazare la un hotel, scrie Agerpres.

Autoritatea pentru Turism a Maltei va plăti 100 de euro de persoană pentru rezervările la hotelurile de cinci stele, 75 de euro de persoană pentru hotelurile de patru stele şi 50 de euro de persoană la hotelurile de trei stele.

Discount de 10% la rezervări

În plus, turiştii care se cazează în insula Gozo, a doua ca mărime şi cunoscută pentru plajele sale, vor primi o reducere suplimentară de 10% la rezervări.

Pentru a avea acces la aceste reduceri, doritorii trebuie să se înregistreze pe pagina web a Autorităţii pentru Turism.

Programul de stimulente financiare beneficiază de un buget de 3,5 milioane de euro de care ar putea profita până la 35.000 de turişti, potrivit estimărilor oficiale.

Obiectivul este acela de a atrage vizitatori pentru a depăşi criza provocată de pandemia de coronavirus, care a afectat grav îndeosebi importantul sector turistic al Maltei, care în 2018 a reprezentat 27% din produsul intern brut, potrivit Eurostat.

În 2019 pe insulă au sosit 2.771.888 de turişti, în conformitate cu datele oficiale, însă pandemia a provocat o prăbuşire de 77% a numărului de sosiri (658.000 în 2020), ca urmare a carantinei şi a restricţiilor de circulaţie din întreaga lume.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri