Sezonul estival a început cu succes anul acesta, în ciuda pandemiei, care încă mai dă bătăi de cap. Românii și nu numai sunt dornici de călătorit și de a explora noi destinații turistice. Dacă vă gândiți la o vacanță în Grecia, una dintre cele mai căutate destinații pentru concediul de vară, iată ce trebuie să știți.

După carantina de-a lungul iernii, Grecia își redeschide porțile turiștilor, păstrând totuși o serie de restricții.

Cine poate merge în Grecia

Oricine poate vizita statul elen, fără obligativitatea respectării carantinei, prezentând însă un test COVID PCR negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire, sau adeverința care atestă schema completă de vaccinare.

Sursa Foto: Shutterstock.com

În plus, oficialii greci au amplasat puncte de testare rapidă pe teritoriul țării, iar în cazul unei eventuale infecții, există hoteluri care au camere destinate carantinării, scrie CNN.

Care sunt restricțiile în vigoare în Grecia

În primul rând, toți turiștii trebuie să prezinte un test COVID PCR negativ sau adeverința de vaccinare. Testele PCR trebuie efectuate cu 72 de ore înainte de sosire, trebuie redactate în engleză și trebuie să conțină numele turistului și numărul pașapotului acestuia.

Copiii de zece ani sunt exceptați de la această regulă.

De asemenea, turiștii trebuie să completeze formularul PLF (Passenger Locator Form) înainte de plecare. Formularul include date precum itinerariul turistului, adresa unității de cazare din Grecia, dar și locuri prin care acesta a fost înainte de a ajunge în țară. Fiecare formular include un cod QR unic, care va fi scanat la graniță.

Codul QR ”decide” dacă mai este necesar un test COVID sau nu, ce va fi efectuat în vamă sau pe aeroport. Dacă răspunsul este DA, turistul trebuie să se izoleze 24 de ore, până la aflarea rezultatului testului.

Ce vor găsi turiștii în Grecia

Cafenelele, barurile și restaurantele sunt deschise la exterior pentru turiști.

Magazinele sunt deschise, însă permit intrarea unui număr limitat de turiști.

Muzeele, dar și siturile arheologice s-au deschis.

În plus, din noiembrie 2020, turiștii pot sta afară până la 00:30.

Obiective turistice în Grecia

Grecia atrage turiștii, în special, prin multitudinea plajelor sale cu nisip fin, dar și a mării curate. Însă statul elen mai pune la dispoziția turiștilor și monumente antice, insule și munți.

Sursa Foto: Shutterstock

Resorturile grecești sunt numai bune pentru petreceri de vară, în care poate fi păstrată distanțarea socială cu lejeritate.

În ceea ce privește pandemia, Grecia a gestionat eficient criza sanitară, însă nici ea nu a scăpat de diferitele valuri. Țara a înregistrat 402.306 de cazuri de COVID și un total de 12.095 de decese până la 1 iunie 2021. În plus, 2.058.287 de locuitori sunt vaccinați complet, ceea ce înseamnă un procent de 19,2% din populație.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri