21 Iunie 2021

Patru destinații de vacanță perfecte pentru pasionații de sporturi extreme



În ultimul an, am fost nevoiți să ne petrecem mai mult timp în casă, de cele mai multe ori în conversații pe Zoom. Odată cu ridicarea restricțiilor, ne putem relua vacanțele și activitățile pe care le făceam înainte. În cazul în care ești un iubitor al sporturilor extreme și nu îți este frică de puțină adrenalină, iată câteva activități pe care le poți face în această vară în vacanță, în toată lumea, potrivit site-ului Travel and Leasure.

Scufund?ri cu rechinii ?(R)n Australia de Sud

În largul coastei Port Lincoln din Australia de Sud, Insulele Neptun găzduiesc cea mai mare colonie din Australia de foci de blană cu nas lung, însă pasionații de aventură preferă acest loc pentru a face scufundări cu rechinii, mai specific marele rechin alb.

Se știe puțin despre obiceiurile de migrație ale rechinilor albi, ceea ce face acestă locație atât de interesantă pentru căutătorii de aventură. Datorită unei combinații de curenți reci și calzi care fuzionează din oceanele indiene și sudice, insulele oferă o diversitate incredibilă de animale sălbatice, de aici atracția rechinilor către această zonă.

Oamenii nu sunt în meniu, desigur. În condiții de siguranță în interiorul unei cuști, te poți bucura de Marele Alb în timp ce înoată la doar câțiva centimetri în fața ta. Cușca din metal este suficient de rezistentă pentru a avea accidente neplăcute. Așa că ce mai aștepți? Aventura te așteaptă!

Sursă foto: Pexels


Zbor cu para?(TM)uta

Este posibil ca Dubaiul să nu fie primul loc care îți vine în minte atunci când te gândești la aventură. Metropola este de obicei asociată cu hoteluri pline de farmec, lux și cu celebrul zgârie-nori, Burj Khalifa. Dar pentru cei care doresc să sară peste mall-uri, parașutismul este un mod distractiv de a vedea o altă față a Dubaiului - la propriu.

Vei putea sări din avion de la o distanță de 13.000 de metri peste Dubai, cu o viteză de peste 190 de km pe oră și admira insulele Palm, Golful Persic și bineînțeles, vei putea vedea de la înălțime celebrul zgârie-nori.

Desigur, pe parcusul acestei experințe vei fi legat de un instructor care va avea grijă să aterizați în siguranță la sol. După cădere liberă timp de 60 de secunde, vei pluti încet peste oraș timp de 5 minute.

Sursă foto: Pexels


Drume?>ii montane ?(R)n Machu Picchu

Dacă ideea de a face drumeții printr-un peisaj bogat în munți și junglă luxuriantă sună atrăgătoare, atunci poate că este timpul să adugi Machu Picchu de lista de locuri de vizitat.

Un amestec colorat de peisaje așteaptă aventurierii pe drumul Salkantay, o alternativă plăcută și deloc aglomerată la popularul traseu incaș care duce către Machu Picchu.

Itinerarul clasic de 5 zile începe cu urcarea muntelui Salkantay, al 12-lea cel mai înalt din Peru. Aventura continuă cu așa-numita „pădurea norilor” din Valea Sacră, unde vei merge pe drumuri deasupra cascadelor, te vei da cu tiroliana și dormi în corturi în aer liber. La finalul celor cinci zile, vei ajunge în cele din urmă la muntele Machu Picchu.

Sursă foto: Pexels


Scufund?ri ?(R)n Marea Caraibelor

Scufundările sunt un mod distractiv de a decoperi puțin din cum arată viața marină. Pe cea mai mare insulă din Belize, Ambergris Caye, o zonă numită Tres Coco, este un loc minunat pentru a te aventura. Aici, scafandrii vor putea admira diverși pești tropicali precum și arici și pisici de mare.

La câțiva kilometri de vârful sudic al Ambergris Caye, vei găsi rezervația marină Hol Chan, o altă destinație excelentă pentru pasionații de sporturi extreme. Rezervația protejată este plină de animale sălbatice, inclusiv o zonă care se află pe fundul oceanului și care a devenit un loc în care trăiesc rechinii-dădacă, de unde și numele: Aleea Rechinilor. Spre deosebire de fratele său, rechinul alb, aceștia nu sunt periculoși și devin agresivi doar când sunt atacați.

Sursă foto: Unsplash




Citeste si