Când ne gândim la turism pe mapamond, ne vin în minte câteva orașe și destinații turistice la care ne gândim în mod automat, fără să ne strofocăm prea tare: Barcelona, Roma, Paris, poate New York, Las Vegas, de ce nu Londra, Praga sau Atena, dar sunt și alte orașe care au un potențial turistic nevalorificat.

Sapporo, Japonia

Pasionații de sporturi de iarnă s-ar putea să fie ceva mai familiarizați cu această destinație, deoarece orașul din nordul insulei Hokkaido a fost gazda a numeroase întreceri, fiind chiar orașul gazdă al Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1972.

Dacă ar fi fost în Europa, cu siguranță s-ar fi numărat printre cele mai râvnite destinații de schi. Resorturile sale sunt mult peste cele din Europa, iar pasionații de sporturi de iarnă s-ar bucura la maximum de ce facilități pot găsi în aceste stațiuni.

Orașul în sine este un mixt între modernismul al actualei capitale, Tokyo, și stilul tradițional a vechii capitale nipone, Kyoto.

Cea mai bună perioadă în care poate fi vizitat Sapporo este luna februarie, când are loc Festivalul Zăpezii, iar pasionații de sporturi de iarnă ar trebui să se îndrepte către resorturile Teine, Niseko sau Kokusai.

(Sursa foto: Suitcase Magazine)

Istria, Croația

Mai aproape de noi, aproape de Marea Adriatică, se regăsește regiunea Istria, o destinație de turism subapreciată, mai ales pentru o țară cum este Croația, care are multe de oferit în ceea ce privește turismul.

Zona este recomandată pentru cei cărora le plac drumețiile, dar și celor care apreciază arhitectura antică. Istria este practic un județ, în care se regăsesc două orașe destul de frecventate de turiști, Rovinj și încă unul cu nume mai greu de spus în română, chiar dacă este numele unei localități.

Regiunea este plină de restaurante care le oferă turiștilor posibilitatea de a se bucura de feluri de mâncare delicioase. Cei care-și doresc să se înfrupte din fructe de mare proaspete sau cei care adoră trufele vor găsi cu siguranță aici ceva care să le placă. Pazin (foto jos) este un oraș foarte frumos și merită vizitat.

( Pazin - Istria Sursa foto: croatianattractions.com)

Cornwall, Anglia

Recentul summit G7, care a avut loc în Marea Britanie, a atras atenția asupra regiunii Cornwall, o zonă care are ce să le ofere turiștilor care caută destinații noi.

Este o zonă în care este mai bine să renunți la clasicele și monotonele camere de hotel pentru locurile de cazare care pot fi descoperite prin Airbnb sau în zonele de glamping.

Newquay este recomandat pentru cei care vor să meargă undeva împreună cu familia, în timp ce St. Ives i-ar mulțumi pe cei care caută un loc liniștit, lipsit de orice formă de agitație.

Un loc de vizitat este Minack Theatre, un teatru în aer liber, așezat pe înaltele stânci care se ridică deasupra Atlanticului.

(Sursa foto: Drift Travel Magazine)

Kotor, Muntenegru

O altă destinație relativ aproape de România este Kotor, din Muntenegru, care pare să fi devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani.

Muntenegru este în sine o destinație întrutotul, dar Kotor ar trebui să fie un punct de oprire pe traseul oricui vizitează această țară. Orașul degajă un aer medieval, se află într-o regiune muntoasă, este prin de muzee și palate.

Atmosfera din oraș este întreținută de cei care vizitează cafenelele, barurile și localurile cu muzică live, iar Kotor pare să fie o destinație pentru toate vârstele.

(Sursa foto: Globe Guide)

Taroundat, Maroc

Rabat, Casablanca, Marrakesh și Fes sunt de departe cele mai cunoscute și mai des accesate destinații de turism din Maroc, dar Taroundat este un oraș fortificat din sud-estul țării care poate fi o surpriză plăcută pentru turiști.

Nu se află foarte departe de mult mai cunoscutul Marrakesh și oferă o atmosferă mult mai intimă și mult mai autentică.

Este o destinație perfectă pentru cei care nu vor să meargă pe aceleași trasee cunoscute de toată lumea. Localnicii sunt primitori și săritori, iar, în comparație cu alte destinații din Maroc, Taroundat este mult mai primitor cu femeile.

(Sursa foto: Pinterest)

Vancouver, Canada

Orașul nu este atât de necunoscut, dar ca destinație de turism este subapreciat, deși turiștii pot găsi aici multe alternative în ceea ce privește muzica, arta în general, dar și mâncarea.

Vancouver este plin de buticuri independente, restaurante și baruri care ți-ai dori să le regăsești și în alte părți ale globului, să fi făcut parte dintr-o rețea internațională. Dar probabil de aceea sunt și atât de bune și de apreciate, pentru că nu fac parte dintr-o rețea mare, care să le dilueze specificitatea lor.

Totodată, în Vancouver se regăsește al treilea cel mai mare Chinatown de pe continentul nord-american, iar iubitorii de mâncare asiatică sau de cultură orientală au ce vedea aici.

(Sursa foto: Hotels.com)

Seul, Coreea de Sud

Este un oraș extrem de cunoscut, dar nu are renume de destinație turistică. Poate că și apropierea de Coreea de Nord este un factor descurajant pentru turiști, dar orașul este unul încântător, plin de clădiri moderne, un labirint urban creat de înaltele clădiri din sticlă și care sunt atât de frumos luminate pe timp de noapte.

În comparație cu alte orașe din Asia, Seulul este un oraș plin de indicatoare în limba engleză, tinerii sud-coreeni se descurcă mai bine în engleză decât cei din China sau Japonia de exemplu, pentru care engleza chiar este o limbă străină, așa că navigarea orașului ar trebui să fie una destul de facilă.

Cartierul Gangnam, care este menționat și în celebra piesă a lui Psy, este de departe cea mai potrivită zonă pentru cumpărături, fiind prin de centre comerciale și de piețe, de unde poți să cumperi orice.

O activitate interesantă și incitantă ar fi aceea că puteți rezerva o excursie până în zona demilitarizată dintre cele două Corei. Printre specialitățile locului se pare că nu trebuie ratat un desert cu miere, kkul-tarae.

(Sursa foto: GSMA)

Perth, Australia

Sidney, Melbourne și Brisbane sunt orașele mai cunoscute de pe coasta de sud-vest a Australiei, dar Perth este un oraș care i-ar putea încânta pe turiști. Dacă tot aveți drum până în Australia, merită văzut și Perth.

Este un oraș mult mai mic decât orașele mai cunoscute de la Antipozi, dar are la fel de multe opțiuni pentru turiști. Plajele sunt cel puțin la fel de superbe precum cele de pe Coasta de Aur australiană, iar cele mai des recomandate sunt Cottesloe, Mettams și Leighton.

Iubitorii de cafea din Australia știu că Perth este recunoscut pentru calitatea cafenelelor de aici, rivalizând la capitolul cafea cu Melbourne.

Partea și mai atractivă este că, deși ai aproape la fel de multe opțiuni de a te distra ca și în Melbourne sau Sydney, prețurile sunt mult mai mici.

(Sursa foto: Black and White Cabs)

Utrecht, Olanda

Se află la doar 35 de kilometri de unul dintre cele mai cunoscute orașe din Europa, Amsterdam, care este frecvent vizitat de turiști din întreaga lume.

Practic, cu mașina este la un drum de 30 de minute de Amsterdam, și puteți să vă bucurați de un orășel la fel de frumos precum capitala batavă, care oferă o atmosferă specific olandeză mult mai autentică.

Unele zone din oraș oferă chiar un aer rural, este plin de terase pe acoperiș și de cafenele, iar oamenii de aici sunt foarte liniștiți și veseli, Utrecht clasându-se la un moment dat pe al patrulea loc în lume, în topul celor mai fericite orașe din lume, realizat de către BBC Travel.

(Sursa foto: Nido Student)

Gent, Belgia

Bruxelles și Bruges sunt orașele mult mai cunoscute și mai des vizitate de către turiști, iar Gent este adesea ignorat.

Este cel mai vechi oraș din Belgia, așa că este o destinație plină de istorie, de monumente arhitecturale, de clădiri fascinante. Trebuie menționat și faptul că în trecut a fost cel mai important port din Europa.

Castelul Conților și Catedrala Bavo sunt două locuri care merită vizitate. Piața Vrijdagmarkt este plină de locuri în care puteți mânca și bea bine, care pare un festival continuu ce are loc în fiecare vineri, încă din secolul al XII-lea.

(Sursa foto: Pinterest)

Ronda, Andalusia, Spania

Spania este una dintre țările care respiră turism, primind oameni, în mod normal, nu ca în pandemie, din toate colțurile lumii. Barcelona, Madrid, Ibiza, Palma de Mallorca, Tenerife sunt doar câteva dintre cele mai populare destinații din această țară.

Andalusia este în întregime o regiune atractivă și care oferă multe destinații de turism, iar Ronda este unul dintre acele locuri mai puțin „exploatate” de turiști.

Este cel mai mare dintre „orașele albe”, și este construit deasupra Defileului El Tajo. Peisajul este parcă din altă lume, cu clădiri care stau pe marginea prăpastiei, iar Puente Nuovo este cu adevărat impresionant, fiind unul dintre cele mai înalte poduri din lume.

După Puente Nuovo puteți merge direct în arena de coridă, care contribuie la atmosfera medievală târzie pe care o degajă acest oraș. Cum spuneam, Ronda pare că este în altă lume și în alt timp.

Pasionații de vin vor găsi aici soiuri care să le încânte papilele și sufletul, iar faptul că este relativ aproape de coasta sudică a Spaniei, fructele de mare sunt proaspete, în timp ce varietățile locale de carne nu sunt nici ele de neluat în seamă.

(Sursa foto: Shutterstock)

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri