Portugalia impune de vineri obligaţia prezentării unui certificat de vaccinare, a unui test negativ la coronavirus sau a unei dovezi de trecere prin boală pentru persoanele care doresc să cazeze la hoteluri sau să ia masa în incinta restaurantelor în regiunile cele mai afectate de recrudescenţa epidemiei de COVID-19, a anunţat joi guvernul, potrivit AFP, citat de Agerpres.

'Continuăm să observăm o agravare a epidemiei', a afirmat purtătoarea de cuvânt a guvernului, Mariana Vieira da Silva, anunţând că numărul municipalităţilor cu risc epidemiologic 'ridicat' sau 'foarte ridicat' a ajuns la 60, faţă de 45 săptămâna trecută.

Interdicţia de circulaţie pe timp de noapte impusă vineri va continua să se aplice în aceste zone cu risc, concentrate în majoritatea la Lisabona şi în împrejurimile capitalei, precum şi în regiunea turistică Algarve (sud).

De acum înainte, clienţii restaurantelor vor trebui să prezinte un test negativ la coronavirus sau să facă dovada vaccinării complete pentru a avea acces în incinta localurilor în weekend.

În ce priveşte hotelurile, această cerinţă se va aplica în toate zilele şi pe întreg teritoriul.

Guvernul a mai decis să ridice interdicţia de deplasare între regiunea metropolitană a Lisabonei şi restul ţării pe timpul weekend-ului, dat fiind că, a explicat Mariana Vieira da Silva, 'varianta Delta este prezentă în toată ţara'.

Conform unui raport publicat de Institutul naţional de sănătate, varianta Delta a fost depistată în aproape 90% din cazurile noi de infectare începând din ultima săptămână din iunie.

Portugalia a depăşit miercuri şi joi pragul de 3.000 de cazuri noi de contagiune, pentru prima dată după începutul lunii februarie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri