Lucrările de la Aeroportul Băneasa au suferit întârzieri, prin urmare redeschiderea oficială a acestuia rămâne un obiectiv pentru finalul anului în curs sau începutul anului următor. Inițial, termenul de finalizare a lucrărilor era data de 21 iulie.

În ciuda întârzierilor, Aeroportul Băneasa se apropie de o imagine clară a renovărilor, potrivit unei postări a lui Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al CNAB.

”Gata, am “aprins lumina”! Acum începem testele și pregătirea pentru primirea pasagerilor!”, a scris Iordache, pe Facebook.

Sursa Foto: Valentin Iordache/ Facebook

Știre inițială

Lucrările de la Aeroportul Băneasa au suferit întârzieri, prin urmare redeschiderea acestuia este preconizată pentru luna octombrie a anului în curs. Inițial, termenul de finalizare a lucrărilor era data de 21 iulie.

Aeroportul Internațional Băneasa din București se va redeschide în octombrie, anul acesta, iar zborurile private, VIP sau charterele de lux vor fi operate de pe acest aeroport.

Valoarea lucrărilor a ajuns la 66 de milioane de lei, după ce, inițial, erau estimate la 55 de milioane de lei.

Atât întârzierea lucrărilor, cât și banii în plus se datorează unor solicitări suplimentare.

Capacitatea proiectată este de 400 de pasageri pe oră, sosiri şi plecări. Pe an, aeroportul poate primi un milion de pasageri. Potrivit autorităților, la Băneasa, un pasager care zboară cu un avion de mici dimensiuni va avea nevoie de doar 30 de minute până la urcarea în aeronavă iar pentru avioanele mai mari, timpul de îmbarcare nu va depăşi o oră.

Începând cu 2012, pe Aeroportul Băneasa sunt operate numai zboruri private.

Sursa foto: Aeroportul International Bucuresti Baneasa/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri