27 Iulie 2021

Vacanță de vis: TOP cinci cele mai frumoase plaje din lume



Este sezonul vacanțelor și ce poate fi mai relaxant decât să bei un suc sau cocktail pe o plajă exotică și să uiți de stresul de la birou. Iată un top cu cinci cele mai frumoase plaje din lume, potrivit site-ului Travel Leisure.

Golful Hanalei, Kauai, Hawaii

Cu mult înainte ca Hollywoodul să-l pună pe harta turistică, Golful Hanalei a atras localnicii pentru frumusețea sa aproape mistică.

Șirul său de plaje - Wai'oli, Pavilionul Hanalei și Potul Negru - este încadrat de munți de culoarea jad-ului care au înălțimi de până la 4.000 de metri.

Zona este populară pentru pasionații de sporturi extreme, cum ar fi surfing mai ales iarna, când valurile sunt mai mari și poți prinde mai multă viteză.

Sursă foto: Unsplash


Plaja Elafonissi, Creta, Grecia

Grecia este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români, chiar dacă țara a impus câteva restricții COVID. Un loc ideal de relaxare în Creta, Grecia este plaja Elafonissi care este populară pentru nisipul ei ușor rozaliu și apele calde.

Plaja Elafonissi este de fapt o insulă, separată de continent prin apele puțin adânci și grădini de nisip care nu dispar decât la aproximativ trei metri de apă. Facilitățile sunt limitate la șezlonguri și la o mulțime de taverne de unde turiștii pot mânca fructe de mare proaspete.

Sursă foto: Unsplash


Copacabana, Rio de Janeiro, Brazilia

Poate cea mai faimoasă plajă din lume, Glam Copacabana are aproape totul: nisip fin auriu, o atmosferă de petrecere, arhitectură modernă și un peisaj de vis.

Chiar și bulevardul de pe plajă are un design interesant, creat de arhitectul peisagistic Roberto Burle Marx. Plaja este locul potrivit pentru a socializa cu localnicii sau cu ceilalți turiști.

În cazul în care ți se face foame pe plajă, există o mulțime de comercianți care vând înghețată, bere rece ca gheața sau chiar și specialitățile locului cum ar fi grigărui de creveti. De asemenea, poți cumpăra și un suvenir: o pălărie de plajă, ochelari de soare sau o minge.

Sursă foto: Unsplash


Plaja Le Morne, Mauritius

Le Morne este o plajă protejată de recif, cu apă calmă și limpede, ideală pentru înot, caiac și snorkeling. Locația se deosebește de celelalte plaje prin nisipul moale (plajele din Mauritius sunt adesea aspre, cu corali rupți) și palmierii exotici.

Apele lagunei se întind până la orizont, iar condițiile de kitesurf sunt probabil cele mai bune din lume. De asemenea, poți vedea în apropiere și muntele Le Morne.

Sursa foto: Unsplash


Railay West, Krabi, Thailanda

Locația izolată și accesul exclusiv cu barca dau o frumusețe unică plajei din Thailanda. Plaja curbată este punctată de formațiunile de calcar care au făcut din Railay o destinație ideală pentru alpinism, iar laguna de culoarea smaraldului este un paradis pentru pasionații de sporturi extreme.

Plaja vecină Phra Nang este plină de peșteri de explorat. Pe cealaltă parte a insulei - Railay East- vei putea continua distracția pe timp de seară, cu o băutură bună la barul local.

Sursă foto: Unsplash




Citeste si