Cel mai mare avion din lume, intitulat Airlander 10, a stârnit un val de glume și ironii în rândul internauților și al turiștilor din cauza formei sale. Privit dintr-un anumit unghi, Airlander 10 seamănă cu un fund. Chiar și așa, avionul ar putea zbura, în curând, până la Polul Nord.

Airlander 10 a avut o istorie ușor zbuciumată. A fost, inițial, gândit în 2010 de armata Statelor Unite ca o modalitate de a monitoriza Afganistanul o dată la două săptămâni, dar proiectul a fost amânat pentru doi ani, scrie Futurism.com.

Cu toate acestea, constructorul britanic Hybrid Air Vehicles a păstrat conceptul pentru momentul în care avionului îi va fi recunoscută valoarea. Și mare dreptate a avut, deoarece aeronava ar putea survola Polul Nord.

Sursa Video: The Idea Behind/ Youtube

Airlander 10 este un avion hibrid, proiectat și construit pentru nevoile militare de transport, dar acum are un dormitor luxos cu baie privată, un bar și o zonă de lounge.

Avionul are o aripă auxiliară și o suprafață de coadă alimentată de patru elice cu motor diesel. Zboară atât prin ridicare aerostatică, dar și aerodinamică. Airlander se poate ține la o înălțime de 487 de metri, timp de trei zile cu 18 pasageri la bord, în afară de echipaj.

Sursa Foto: Hybrid Air Vehicles/ Facebook

Sursa foto: Hybrid Air Vehicles/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri