13 Septembrie 2021

Șapte destinații din Italia de neratat pentru vacanța de toamnă



Italia este o destinație pentru toate anotimpurile, țara având deopotrivă plaje cu priveliști minunate, ierni blânde și primăveri înfloritoare. Însă toamna este cu adevărat un moment bun de vizitat Italia, deoarece sunt și mai puțini turiști și puteți degusta vinurile italienești cu arome mediteraneene, dar și festivalurile închinate mâncărurilor. În plus, temperaturile sunt în scădere și vă puteți bucura de o climă blândă. Cât despre pandemie, Italia încă se află pe lista verde, nefiind necesară respectarea unei perioade de carantină la întoarcerea în țară. Iată care sunt șapte dintre destinațiile de neratat pentru vacanța de toamnă, potrivit MSN.

Roma

Capitala Italiei poate părea o alegere evidentă de toamnă, dar de când a izbucnit focarul COVID-19, orașele au devenit brusc demodate. Dar tocmai de aceea este momentul perfect pentru a ne îndrepta spre Roma. Mulți turiști și vizitatori au trecut peste această destinație și au ales sate mai mici, escapade în natură sau vacanțe pe plajă, mai în aer liber.

Aceasta poate fi șansa de a vedea Colosseumul gol, Piazza Navona plină de localnici (în loc de turiști) și de a admira frunzele care se schimbă de la verde la roșu la portocaliu și galben la Parcul Villa Borghese.

Și, bineînțeles, cozile pentru obiective turistice, precum Vaticanul, vor fi mult mai ușor de gestionat. În plus, nu există nimic ca mersul pe Tibru într-o dimineață de toamnă.

Sursa Foto: Shutterstock.com


Lacurile din Italia

Italia are peste 1.500 de lacuri și oricare dintre ele reprezintă o atracție turistică de neratat.

Dar Regiunea Lacului, care se află în nordul țării, este una dintre cele mai renumite. Este posibil să recunoașteți unele dintre aceste lacuri: Cuomo, Garda sau Lugano, dar mai sunt multe altele: Maggiore, Iseo, Orta, Varese și nu numai.

În timp ce aceste lacuri italiene sunt destinații populare de vacanță de vară, toamna văd mai puțină acțiune, așa că vă puteți bucura de plimbări cu barca

Sursa Foto: Pixabay


Coasta Amalfi

Aceste sate de pe stâncă, la sud de Napoli, între Sorrento și Salerno, sunt unele dintre cele mai râvnite destinații ale țării în timpul verii. Prețurile cresc, iar aceste sate mici sunt adesea ocupate la capacitate maximă în iulie, august și chiar în septembrie.

De aceea, vizitarea în octombrie sau noiembrie este perfectă. Deși este posibil să aveți o zi ploioasă sau răcoroasă, puteți prinde totuși vreme pe plajă de-a lungul acestei coaste accidentate din sudul Italiei.

Prețurile vor fi și mult mai accesibile. În timp ce mulți se concentrează asupra satelor pitorești de pe litoral, este posibil să nu vă dați seama că aceste stânci marine sunt susținute de păduri și munți, inclusiv Valle delle Ferriere, o rezervație naturală.

Sursa Foto: Pixabay


Piemont

Piemontul este renumit pentru mâncare și vin, așa că de ce să nu începi devreme cu acel bod de iarnă?

Zona este cunoscută pentru sezonul de vânătoare de trufe albe din septembrie până în ianuarie. Puteți, de fapt, să vă îndreptați spre pădure, plină de copaci cu nuanțe de toamnă, pentru a le hrăni sau pur și simplu să vă bucurați de aceste delicii sezoniere la restaurante.

Pasionații serioși de trufe (sau pur și simplu călătorii înfometați) ar trebui să plănuiască să se oprească la Festivalul Trufelor (9 octombrie - 5 decembrie 2021) din Alba, un oraș renumit pentru rarele funghi.

Iar Piemontul găzduiește felurite preparate, așa că există o mulțime de alte delicii piemonteze pentru a vă răsfăța acolo, cum ar fi pastele cu ouă și vinurile Barolo, alegeri gastronomice perfecte pentru vremea răcoroasă pe care o aduce toamna.

Sursa Foto: Shutterstock.com


Alpii italieni

Cunoscute și sub numele de Dolomiți, Alpii italieni se află în regiunea nordică Trentino-Tirolul de Sud din Italia. Zona, care se învecinează cu Elveția, este cunoscută pentru schi și este posibil să puteți face la sfârșitul lunii noiembrie, când câteva dintre teleschiuri se deschid pentru sezon.

Dacă vă îndreptați mai devreme, a vedea acești munți renumiți înfășurați în culori de toamnă este la fel de uluitor ca și în vreme de iarnă, când sunt acoperiți de zăpadă.

În plus, zona este presărată cu podgorii, castele și ferme alpine organice, toate cu activități de făcut în timpul unei vacanțe de toamnă. Și dacă vremea este dificilă, regiunea are, de asemenea, multe spa-uri și băi termale să vă puteți încălzi.

Sursa Foto: Pixabay


Toscana

Toscana poate fi vizitată oricând, dar toamna poate fi un moment deosebit de idilic pentru a vă bucura de regiune.

Temperaturile sunt plăcute și este sezonul recoltei - ciuperci, castane, măsline și, bineînțeles, struguri și implicit, vin. Multe sate au sagre locale (festivaluri care sărbătoresc orice mâncare sau băutură locală a fost recoltată sau cultivată) și este, în general, timpul potrivit pentru drumeții lungi.

Parcul național Foreste Casentinesi de 229 de mile pătrate este, în principal, format din pădure, așa că fiți gata pentru un frunziș uimitor.

Cele mai bune momente pentru a vedea schimbările masive de culoare sunt ultimele săptămâni ale lunii octombrie și primele câteva din noiembrie.

Sursa Foto: Pixabay


Veneto

Dacă puteți suporta ideea de ploaie și inundații, Veneția înregistrează o scădere semnificativă a turismului în lunile de toamnă, făcându-l un loc mult mai relaxant pentru a explora orașul canalelor.

Dar regiunea Veneto oferă mult mai mult decât Veneția. O călătorie rutieră prin Prosecco Road, o porțiune de 20 de mile de podgorii între orașele Valdobbiadene și Conegliano este cu adevărat idilică, deoarece acest sezon mai răcoros intră în peisaj.

Dacă trebuie să vă încălziți, regiunea este plină și de spa-uri termale și minerale. Montegrotto Terme este una dintre cele mai bune băi termale din Veneto și găzduiește, de asemenea, Casa Fluturilor și Pădurea Zânelor, unde puteți admira sute de specii de fluturi și puteți explora cărările unice ale pădurii.

Sursa Foto: Shutterstock.com




Citeste si