8 Octombrie 2021

Cele mai sigure cinci orașe din lume în care să te muți sau să mergi în vacanță



Pandemia de COVID a schimbat viața multor persoane. Închiderea birourilor din centrul orașului și măsurile de precauție impuse măsurile de precauție pandemice au transformat atmosfera multor orașelor din întreaga lume, probabil pe termen lung. Publicația Economist Intelligence Unit a lansat recent raportul Indicele orașelor sigure 2021, care clasează 60 de orașe pe baza a 76 de indicatori de siguranță privind infrastructura, viață digitală, securitate personală, factori de mediu și, desigur, orașele care au fost cel mai bine pregătite pentru a înfrunta pandemia și unde mortalitatea a fost cea mai redusă. Iată care sunt cele mai sigure cinci orașe din lume fie pentru a locui, fie pentru a merge în vacanță, scrie BBC.

Copenhaga, Danemarca

Capitala Danemarcei s-a clasat în topul celor mai sigure orașe datorită calității aerului, infrastructurii care ajută la gestionarea deșeurilor, precum și o atenție deosebită asupra pădurilor. Orașul și locuitorii săi au reușit să facă față restricțiilor pandemice, care au fost complet ridicate începând cu septembrie 2021. Orașul continuă să ofere anumite ghiduri pentru a ajuta oamenii să identifice ce locuri sunt aglomerate într-un anumit interval de timp.

Parcurile și zonele verzi au fost extrem de populare în timpul pandemiei. Locuitorii din Copenhaga au petrecut mai mult timp în aer liber, fie plimbându-se în parcuri sau organizând un picnic în pădure.

Un alt factor care a dus la clasarea în top al orașului Copenhaga a fost nivelul de corupție al țărilor. Potrivit raportului realizat de Economist Intelligence Unit, Danemarca este una dintre țările cel mai puțin corupte din lume, fapt care le-a permis cetățenilor săi să aibă încredere în instituțiile sale pe parcursul pandemiei.

De asemenea, Copenhaga a implementat un program masiv de testare anti-COVID, care rămâne gratuit pentru toată lumea, inclusiv pentru turiști.

Sursă foto: Unsplash


Toronto, Canada

Cel mai mare oraș din Canada s-a clasat pe locul doi în clasamentul siguranței generale, mai ales pentru factori precum infrastructura și securitatea mediului.

Orașul a inițiat o serie de programe de vaccinare specifice comunității pentru a ajuta orașul să fie mai sigur. De exemplu, planul de vaccinare Homebound Sprint, prin care echipele de vaccinare au mers acasă la locuitorii vulnerabili, care nu puteau părăsi domiciliul.

De asemenea, Toronto este un oraș deschis, în care locuitorii se acceptă unul pe celălalt indiferent de religie, sex sau rasă.

„În Toronto, este normal să te naști în afara Canadei. Am constatat că diferite grupuri etnice și culturale interacționează de fapt între ele și nu trăiesc în silozuri", spune un rezident din Canada.

Sursă foto: Unsplash


Singapore, Singapore

Pe locul al treilea se clasează Singapore. Singapore a reușit de la începutul pandemiei să monitorizeze rapid persoanele infectate cu COVID care puteau transmite boala mai multor persoane. De asemenea, țara are una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume (în prezent la 80%).

Lucrul de acasă a devenit standard în majoritatea locurilor de muncă pentru a reduce interacțiunile, ceea ce a dus la transportul public mai puțin aglomerat. Atracțiile turistice și centrele comerciale au intrări limitate, iar autoritățile monitorizează mulțimile pentru a se asigura că publicul respectă ordinele de sănătate. Persoanele care le încalcă se confruntă cu amenzi grele.

Sursă foto: Unsplash


Sydney, Australia

Sydney, cel mai mare oraș din Australia este pe locul 4 în topul celor mai sigure orașe din lume. Australia a fost una dintre primele țări care și-a închis complet granițele în timpul pandemiei și a menținut blocaje stricte în fața cazurilor în creștere.

Rata de deces COVID pe cap de locuitor din Australia continuă să fie una dintre cele mai scăzute din lume. Deoarece vaccinările ajung la 70% în New South Wales, multe dintre aceste restricții sunt de așteptat să se ridice, iar frontierele internaționale urmează să se deschidă în noiembrie.

De asemenea, orașul s-a clasat pe primul loc în ceea ce privește securitatea digitală, orașul punând accent pe politica de confidențialitate a locuitorilor.

Sursă foto: Unsplash


Tokyo, Japonia

Deși cazurile au crescut în timpul Jocurilor Olimpice, ratele au scăzut dramatic, deoarece vaccinările au ajuns la aproape 60% din populație. Având în vedere știrile pozitive, Japonia a anunțat ridicarea treptată a restricțiilor de la sfârșitul lunii septembrie 2021. Țara intenționează să încurajeze utilizarea pașaportului său de vaccin pentru participarea la evenimente mari și chiar încurajează companiile să ofere reduceri sau cupoane.

De asemenea, un alt factor care a clasat orașul pe locul cinci este rata scăzută a criminalității. Un locuitor din Tokyo povestea într-un interviu acordat BBC că există o încredere incredibil de mare între rezindeți, iar în cazul în care se întâmplă să uiți un anumite obiect de valoare într-un spațiu public, te poți asigura că îl vei găși în același loc.

„O cultură a colectivismului de mai multe secole și un mare respect unul față de celălalt fac din Tokyo cel mai sigur oraș în care am trăit”, a spus localnicul din Tokyo.

Sursă foto: Unsplash




Citeste si