Guvernul israelian a confirmat redeschiderea graniţelor pentru turiştii străini vaccinaţi împotriva COVID-19 de la 1 noiembrie, în urma unei campanii de vaccinare în favoarea dozelor de rapel.

Premierul Naftali Bennett indicase săptămâna trecută intenţia guvernului său de a redeschide ţara pentru turiştii străini la 1 noiembrie, însă această măsură nu fusese încă validată de autorităţi, scrie Agerpres.

Biroul de presă al guvernului a informat despre noi măsuri legate de pandemie, redeschiderea frontierelor pentru călătorii străini şi simplificarea procesului de intrare pentru israelieni şi forţa de muncă.

Călătorii provenind din toate ţările vor putea călători în Israel fără a fi nevoie să solicite mai întâi un permis de intrare, dar cu condiţia să prezinte un certificat de vaccinare nu mai vechi de şase luni, au spus autorităţile.

Călătorilor li se va cere, de asemenea, să prezinte un test PCR făcut cu maxim 72 de ore înainte de plecare şi să facă un al doilea test la sosire. După confirmarea faptului că acest al doilea test este negativ, rezultat obţinut în general în mai puţin de 24 de ore, carantina călătorilor va fi ridicată.

Israelul va recunoaşte vaccinurile Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinovac şi Sinopharm, dar din 15 noiembrie, Sputnik V.

Săptămâna trecută, premierul Bennett nu a menţionat Sputnik V în lista vaccinurilor recunoscute. Câteva ore mai târziu, Bennett s-a deplasat în Rusia pentru o întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin. Presa israeliană a considerat adăugarea Sputnik-ului pe lista vaccinurilor recunoscute drept un gest diplomatic al autorităţilor faţă de aliatul rus.

Aproximativ 5,7 milioane de israelieni, dintre care peste 80% adulţi, au fost vaccinaţi cu ambele doze ale vaccinului Pfizer, iar 3,9 milioane cu a treia doză.

Guvernul israelian analizează posibilitatea scăderii vârstei vaccinării la cinci ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri