7 Noiembrie 2021

Vacanță de iarnă în Bulgaria: vor cere bulgarii certificat verde pentru accesul pe pârtii?



Mai puțin de o lună ne desparte de începutul oficial al iernii, iar în anumite zona montane deja a început să se aștearnă un strat nou de zăpadă. Bineînțeles, mulți dintre noi se gândesc la o vacanță de iarnă, la schi, una dintre destinațiile căutate fiind la vecinii noștri bulgari. Însă mulți turiști se întreabă care vor fi regulile de acces în stațiunile turistice. Ministrul Turismului din Bulgaria a făcut câteva precizări în acest sens.

”Ne așteaptă un sezon turistic interesant. Potrivit unui sondaj al Ministerului, 74% dintre bulgari consideră că actualele reguli sunt benefice în vreme de pandemie. Dar este posibil ca situația epidemiologică să ceară restricții în plus, cum ar fi introducerea certificatului verde pentru accesul în stațiuni”, a declarat Stella Baltova, ministrul Turismului, potrivit Novinite.com.

În prezent, în unitățile de cazare din zonele montane, certtificatul verde nu este obligatoriu.

”Deși certificatul nu este valabil în hoteluri, la activitățile desfășurate în cadrul acestuia, precum restaurantele, documentul care atestă vaccinarea, vindecarea sau testarea este obligatoriu. Începem sezonul de schi fără obligativitatea acestui certificat”, a mai spus ministrul.

Tot ministrul a precizat că nu vor fi create fluxuri pentru COVID și nici nu vor exista hoteluri pentru carantină.

”Fiecare pacient infectat pe care îl depistăm va fi transferat la spital. Este o decizie luată împreună cu autoritățile din sănătate”, a completat ministrul.

Bulgaria a introdus România pe lista roșie a statelor și cere dovada unui test PCR indiferent dacă turiștii sunt sau nu vaccinați anti-COVID.



Citeste si