Începând cu18 ianuarie, turiștii vor avea posibilitatea să ajungă pe pârtiile din Poiana Brașov direct de pe peronul gării. Municipalitatea și operatorul de transport, RATBV, pun în circulație linia 100, care face legătura între gara Brașov și stațiile inferioare ale telegondolei și telecabinei Kanzel. Programul de circulație a autobuzelor de pe această linie a fost adaptat sosirilor și plecărilor trenurilor din direcția București – Ploiești, zona din care vin majoritatea turiștilor, iar costul călătoriei este de 6 lei, exact ca în cazul liniei 20.

,,Vom continua discuțiile cu CFR-ul pentru a le da posibilitatea călătorilor să achiziționeze biletele pentru linia 100 odată cu achiziționarea biletului de tren. Până atunci, pe lângă posibilitatea cumpărării biletelor de la casele de bilete din stații, călătorii vor putea plăti și prin aplicația 24 Pay. Introducerea Liniei 100 este o veste bună și pentru brașoveni, care nu vor mai fi nevoiți să meargă până în Livadă ca să urce în Poiană, pentru că pe lângă stația de la gară va fi o stație intermediară și la Camera de Comerț, astfel încât și brașovenilor le va fi mai ușor să ajungă pe pârtiile din Postăvarul”, a declarat primarul Allen Coliban.

Plecările liniei 100 din gară sunt programate, în fiecare zi, la orele: 8.55, 9.45, 10.25, 10.40, 12.00, 15.10, 15.40, 16.00 și 16.40.

Plecările acestei linii din stația de la telegondolă și telecabina Kanzel sunt programate, zilnic, la orele: 9.40, 10.30, 11.10, 11.25, 12.45, 15.55, 16.25, 16.45 și 17.45.

Acest program a fost gândit pentru a asigura accesul spre Poiana Brașov, inclusiv al turiștilor care vor să se cazeze în stațiune.

În ce stații va opri autobuzul

Stațiile pe traseul gară – telegondolă/telecabină sunt următoarele: Gara Brașov, peronul 1 (cel mai apropiat de gară, unde opresc și liniile 29 și 40), Camera de Comerț – Livada Poștei – Bellevue Residence – Warthe – Facultativă – Facultativă 2 – Poiana de jos – Poiana Brașov (parcarea mare) – Telecabina Kanzel/telegondola Postăvarul.

Pe traseul Poiana Brașov -gară, autobuzele vor opri în următoarele stații: Telecabină – Poiana Brașov – Poiana de jos – Facultativă 2 – Facultativă – Warthe – Bellevue Residence – Livada Poștei – Hidro A – Gara Brașov.

Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, s-a reușit și amenajarea pârtiilor din partea inferioară a masivului, astfel că, de sâmbătă, sunt deschise și pârtiile Sulinar, Drumul Roșu și breteaua de legătură care leagă Drumul Roșu cu pârtia Bradul.

Pârtiile din partea superioară a muntelui sunt în condiții foarte bune, stratul de zăpadă bătută de pe pârtie are aproximativ 50 de cm, iar pe cele din zona inferioară stratul de zăpadă este de aproximativ 30 de cm, condițiile de schi fiind la fel de bune. Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, oferă condiții optime pentru învățarea sporturilor de iarnă.

În acest sezon, din 24 decembrie, au fost înregistrate 374.462 de treceri prin turnichete, weekendul trecut fiind unul dintre cele mai bune din acest punct de vedere. Vineri s-au înregistrat 15.960 de treceri, sâmbătă au fost 22.448, iar duminică au fost înregistrate 26.095 de treceri, zi care s-a apropiat de recordul înregistrat în 29 decembrie, cu 26.769 de treceri prin turnichete.

Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri