26 Aprilie 2007

Noul terminal al Aeroportului International Cluj-Napoca, construit de un joint-venture

Un joint-venture a castigat o licitatie internationala pentru contruirea noului terminal de pasageri de la Aeroportul International Cluj-Napoca, potrivit NewsIn.

Printre firmele asociate in joint-venture se numara si Astaldi, care reabiliteaza Stadionul National Lia Manoliu. Joint-venture-ul Asocierea Astaldi-Romairport-UIT a castigat licitatia, care presupune construirea unui terminal ce va putea asigura transitpentru 300 de persoane/ora, atat pentru cei care vin din spatiul Schengen, cat si pentru cei dinafara.

Suprafata construita va fi de 3.952 mp, iar suprafata desfasurata 10.812 mp, constructia fiind pe structura metalica, cu subsol si parter. Lucrarile incep in luna mai si se vor finaliza pana in toamna anului 2008, costurile ridicandu-se la 13,2 milioane de euro.

Proiectul total de modernizare a Aeroportului International Cluj-Napoca cuprinde construirea unei piste noi de 3.500 de m pe vor putea ateriza inclusive avioane de tip Boeing 747, Airbus 340, un terminal cargo si prelungirea pistei actuale. Valoarea totala a proiectului este de peste 90 de milioane de euro.



Citeste si