Grecia captează din nou atenția turiștilor românilor, fiind principala destinație vândută pentru vacanța de vară, mai ales că restricțiile COVID au fost eliminate, a declarat Alin Burcea, vicepreședinte ANAT și proprietarul touroperatorului Paralela 45. Acesta afirmă că vacanțele în Grecia s-au scumpit cu 5-10% față de 2021.

„Grecia merge cel mai bine, pentru că autoritățile au anunțat scoaterea restricțiilor pentru acest sezon, pentru turiști. Cu siguranță, și Turcia se va alinia și va anunța în curând o relaxare totală”, a declarat Burcea, pentru wall-street.ro.

Acesta a precizat că vacanțele înregistrează creșteri de prețuri, în Grecia fiind vorba de prețuri mai mari cu 5-10%, iar în Turcia, sejururile au fost scumpite cu 10-15% față de anul trecut.

Cu toate acestea, potrivit lui Burcea, hotelierii din Antalya au lansat oferte speciale cu preţuri reduse pentru sejururi în urma scăderii numărului de turişti ruşi şi ucraineni, după începerea conflictului militar din Ucraina.

Din același motiv, chiar dacă rezervările sunt în toi pentru vara lui 2022, Burcea a precizat că cifrele anului 2019 nu vor fi atinse.

”Nu vom ajunge la cifrele de dinainte de pandemie în 2022. În 2019 am avut rulaj de aproape 60 de milioane, în 2021, de 38 de milioane de euro, în 2022 estimăm 50 de milioane de euro. Ne putem apropia de 90% din cele înregistrate în 2019, în funcție de evoluția conflictului din Ucraina.

Grecia, una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa, renunță complet la restricții pentru toți turiștii care vor ajunge în țară, în vara acestui an. Turiștii care vor să ajungă în concedii, în această vară, în stațiunile din Grecia, nu vor mai trebui să prezinte certificatul COVID-19, ce atestă vaccinarea și nici un test care să demonstreze lipsa bolii, așa cum procedau anterior.

În aprilie 2022, autoritățile elene au anunțat că renunță la certificatul verde COVID, pe care turiștii trebuiau să îl arate la intrarea în țară și în restaurante. Ulterior, pe data de 1 mai, Grecia a ridicat restricțiile legate de COVID-19 privind zborurile străine și interne, după cum a declarat autoritatea de aviație civilă. Măsura a venit chiar înainte de începerea sezonului turistic de vară, perioadă în care autoritățile eleni speră că veniturile vor fi pe plus, după scăderile înregistrate în pandemie.

Sezonul turistic de vară începe de obicei după Paștele greco-ortodox, care a avut loc pe 24 aprilie. Grecia se așteaptă la un număr mare de vizitatori în acest an. Oficialii estimează că veniturile din 2022 vor ajunge la 80% din nivelurile obținute în 2019, un an care de altfel a avut încasări record până ca pandemia să pună capăt călătoriilor.

Paralela 45 pune la dispoziție peste 1.050 de oferte pentru vacanța de vară în Grecia, pe zboruri charter spre Corfu, Creta/Heraklion, Creta/Chania, Rhodos, Zakynthos, Santorini, din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Craiova, Târgu Mureș, Oradea, dar și pachete de vacanță de la 282 de euro/persoană/7 nopți.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri