Ne aflăm în ajunul sezonului vacanțelor, iar mulți dintre noi ne facem planuri de călătorie. Pentru cei care plănuiesc să iasă din țară și să viziteze țările din Europa, cum ar fi Spania, Italia, Franța sau Grecia, cei de la Tripadvisor au câteva recomandări pentru o vacanță memorabilă în ceea ce înseamnă experiența de cazare.

Nu de puține ori cazarea ne strică vacanța din cauza condițiilor sau a neplăcerilor pe care le întâlnim, așa că aceste recomandări ar trebui să vă scutească de experiențe neplăcute.

Platforma de turism a verificat cazările pentru a se asigura că unitățile respective își merită poziția din clasament.

De la cele mai bune hoteluri în general, până la pensiuni fermecătoare și stațiuni romantice, iată de ce mii de călători au acordat acestor locuri recenzii de cinci stele în aplicația Tripadvisor.

7. Ikos Aria - Insula Kos, Grecia

Această bijuterie grecească s-a clasat pe locul al treilea dintre toate hotelurile din lume în categoria cele mai bune din Tripadvisor, după Costa Rica și Brazilia, dar este favoritul european.

Locația sa ajută în mod clar, cocoțată pe coasta de sud-vest a insulei Kos, oferind priveliști incredibile asupra Mării Egee. Ca parte a insulelor însorite Dodecanez, vitamina D din abundență îi determină cu siguranță pe oaspeți să scrie mai multe recenzii pozitive.

Modul în care este întreținut hotelul și personalul prietenos primesc, de asemenea, laude din partea vizitatorilor săi, potrivit euronews.com.

„Un hotel absolut superb într-una dintre cele mai spectaculoase destinații”, scrie un turist care s-a cazat aici. „Cu un teren imaculat întreținut, o plajă largă de nisip, o apă a mării cristalină și peisaje superbe oferite de frumoasa insulă.”

6. Bless Hotel - Madrid, Spania

Dacă doriți să explorați Capitala Spaniei cu stil în acest an, acest hotel sofisticat este cel mai sigur pariu.

Unde vă puteți bucura mai bine de o siesta decât pe unul dintre șezlongurile de pe acoperiș, după o dimineață de străbătut prin galeriile și muzeele uimitoare ale orașului?

S-a clasat pe locul 10 din toate hotelurile din întreaga lume, dintr-o serie de motive.

„Nu numai că locul este unul de clasă, elegant și dinamic, dar și personalul este de top. S-au asigurat că timpul nostru la Bless a fost unul unic, memorabil și de neegalat”, a scris un recenzor.

5. Ikos Dassia - Corfu, Grecia

Revenim pe tărâm grecesc, de data aceasta pe insula Corfu, unde găsim Ikos Dassia, un resort nou de 5 stele, care dispune și de propria sa plajă de nisip, destul de generoasă, așa că nu ar trebui să fie pentru nimeni o bătaie de cap pentru a-și găsi locul la soare.

„Personalul nu are cum să te servească mai bine decât o face, restaurantele, inclusiv bufetul, sunt foarte bune, locul este impecabil, iar facilitățile sunt pe măsură”, a scris un client mulțumit.

Mai presus de toate, vorbim de Corfu, o destinație în topul preferințelor turiștilor din întreaga lume, cel puțin pentru cei care au vizitat Grecia și vor să o viziteze din nou.

4. La Maison Favart - Paris, Franța

Poate fi dificil să știi de unde să începi când vrei să rezervi cazare în capitala Franței. De obicei, centrul Orașului Luminilor este plin de spații de cazare scumpe și nu neapărat pe măsura prețului plătit. În ce arondisment mergeți, când sunt atât de multe atracții în jur?

Dar doar un singur loc din Paris a ajuns lista Tripadvisor cu cele mai bune 25 de hoteluri, iar acesta este La Maison Favart, în arondismentul 2 - între Jardin de Tuileries și Montmartre.

Nu doar că se bucură de un amplasat foarte bun în oraș, dar este și bogat decorat și - conform unuia dintre vizitatorii lui este „Absolut grozav din toate punctele de vedere!” Personalul este deosebit de atent și există un spa minunat pentru a vă relaxa după plimbarea pe străzile pariziene.

3. Salerno Centro Cazare cu mic dejun - Coasta Amalfi, Italia

Deși niciun hotel italian nu s-a clasat în top 25, Italia este bine reprezentantă la categoria Cele mai bune pensiuni.

Cel indicat loc dintre toate este Salerno Centro, pe frumoasa Coastă Amalfi. Este situat într-o fostă mănăstire din secolul al XV-lea, la doar o aruncătură de băț de gară. Oamenii spun că are un preț foarte rezonabil, proprietarul fiind plin de sfaturi despre ce să faci și unde să vizitezi în regiune.

Un oaspete frecvent abia aștepta să se întoarcă după izolare anul trecut. „A fost un moment destul de emoționant pentru mine când am experimentat, din nou, râsul și bucuria în jurul mesei de bucătărie a Lenei și a lui Pasquale în timpul și după cursul de gătit”, a scris acesta.

2. Quinta Jardins do Lago - Madeira, Portugalia

Este considerat „Cel mai romantic hotel” din Europa pentru acest an și este situat într-o grădină botanică. Din pagina sa de Tripadvisor, nu este clar unde se termină grădinile și unde începe cazarea.

Dar asta face în mod clar parte din farmecul locului pe care miile de oaspeți l-au descoperit aici și care l-au ridicat pe locul 4 în categoria romantică.

„Un hotel liniștit, magnific”, a scris un oaspete luna trecută. „La doar câteva minute distanță de zona turistică aglomerată din Funchal, este situat într-o grădină botanică remarcabilă, cu o frumoasă piscină cu vedere la mare.”

1. Vila de lux Excelsior Parco - Capri, Italia

Deloc surprinzător, Italia are și ea o mulțime de locuri romantice unde puteți sta. Că vii singur sau însoți, cu siguranță te vei îndrăgosti de Villa Excelsior.

Este o experiență deosebită să stai pe locul unei reședințe romane vechi de 2.000 de ani, știind că s-ar fi bucurat de aceeași vedere asupra Golfului Napoli.

A avut parte de o renovare majoră în 2006, ceea ce a transformat-o într-o vila elegantă de tip boutique, ce îi farmecă pe oaspeții ei.

„Există doar 11 camere în acest hotel și toate sunt unice”, a scris luna trecută cineva care a venit să se bucure în luna de miere. Dar, „oricât de frumos este hotelul, personalul este cel care strălucește cu adevărat.”

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri