Aeroportul Traian Vuia va avea un nou terminal de plecări curse externe. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat contractul, după ce contestația la licitație a fost respinsă.

Au fost semnate atât contractul pentru construirea noului Terminal de plecări curse externe al Aeroportului Internaţional Timişoara Traian Vuia, cât şi ordinul de începere a lucrărilor pentru acelaşi obiectiv.

Câştigătorul licitaţiei a fost desemnat în 25 martie 2022. După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023.

Din cele şase asocieri constituite pentru ofertare iniţială - Strabag, Concelex, Bog'Art, Kesz Construcţii România, Elidiclau Prest şi Construcţii Erbaşu, respectiv trei selectate pentru etapa finală - Concelex, Construcţii Erbaşu şi Strabag, oferta desemnată câştigătoare a fost cea depusă de SC Concelex SRL (lider de asociere) - SC Concelex Engineering SRL - SC Convcrete&Design Solution SRL - SC Metroul SA. Strabag a depus contestație, dar aceasta a fost respinsă.

Retail jobs

Valoarea estimată a lucrărilor de construire este de 88,99 de milioane de lei iar termenul limită de finalizare a construcţiei este 31 decembrie 2023. Terminalul va avea o suprafaţă construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghişee check-in, 6 porţi de scanare automată a documentelor.

Sursa foto: Marco López / Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Radu Pircă
Radu Pircă a lucrat în presa scrisă, online, TV și radio la ProTV, Cotidianul, stirileprotv.ro, ProFM, Jurnalul și Cultura, printre altele. A ținut seminarii de istoria gândirii politice și istorie politică și a publicat articole de istorie în România și Franța. Este absolvent de Științe Politice, în cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri