Aeroportul Traian Vuia va avea un nou terminal de plecări curse externe. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat contractul, după ce contestația la licitație a fost respinsă.

Au fost semnate atât contractul pentru construirea noului Terminal de plecări curse externe al Aeroportului Internaţional Timişoara Traian Vuia, cât şi ordinul de începere a lucrărilor pentru acelaşi obiectiv.

Câştigătorul licitaţiei a fost desemnat în 25 martie 2022. După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023.

Din cele şase asocieri constituite pentru ofertare iniţială - Strabag, Concelex, Bog'Art, Kesz Construcţii România, Elidiclau Prest şi Construcţii Erbaşu, respectiv trei selectate pentru etapa finală - Concelex, Construcţii Erbaşu şi Strabag, oferta desemnată câştigătoare a fost cea depusă de SC Concelex SRL (lider de asociere) - SC Concelex Engineering SRL - SC Convcrete&Design Solution SRL - SC Metroul SA. Strabag a depus contestație, dar aceasta a fost respinsă.

Valoarea estimată a lucrărilor de construire este de 88,99 de milioane de lei iar termenul limită de finalizare a construcţiei este 31 decembrie 2023. Terminalul va avea o suprafaţă construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghişee check-in, 6 porţi de scanare automată a documentelor.

Sursa foto: Marco López / Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri