Anul trecut, Organizația Germană pentru turism a înregistrat peste 900.000 de înnoptări ale turiștilor români și o creștere procentuală cu 15% față de anul anterior. Aproximativ 37% dintre vizitele românilor în Germania au ca scop vacanța și petrecerea timpului liber, 32% călătoresc în interes de afaceri și 30% își vizitează prietenii și familia.

Destinațiile favorite ale turiștilor români care își petrec vacanța în Germania sunt, în ordinea preferințelor, Bavaria, Baden-Württemberg, Brandenburg și Berlin.

Citește și: [FOTO] Vacanță în Bavaria: Opt locuri de vizitat într-una dintre cele mai frumoase regiuni ale Germaniei

Conform datelor Organizației Germane pentru Turism cei mai mulți români (52%) călătoresc în Germania pentru vacanțe urbane și culturale, iar bugetul mediu al turiștilor români care călătoresc în Germania a fost anul trecut de 589 euro.

Unul dintre efectele pandemiei a fost creșterea interesului pentru călătoriile sustenabile și vacanțele orientate spre natură. Organizația Germană pentru Turism (GNTB) a efectuat un sondaj în rândul profesioniștilor din turism, iar trei sferturi dintre aceștia se așteaptă ca cererea din acest segment să crească în următorii trei ani.

"Atât România cât și Germania au multe de oferit din punct de vedere turistic. Abia aștept să explorez mai mult România și vă aștept să descoperiți, la rândul vostru, Germania. În ambele țări natura are foarte multe de oferit", a declarat E.S. Peer Gebauer, noul ambasador al Germaniei la București.

O treime din suprafața Germaniei este sub protecție specială, ca Parc Natural sau Parc Național:16 parcuri naționale, 104 parcuri naturale, 16 rezervații ale biosferei UNESCO. Indiferent că ești amator de drumeții sau relaxare la centre spa, Germania are câte puțin din fiecare. Sunt 300.000 km de trasee marcate de mers pe jos, peste 76.000 km de trasee pentru biciclete și 350 de stațiuni balneare certificate. Aceste rute sunt întinse pe întreg teritoriul Germaniei şi sunt extrem de diverse. Traversează zone rurale sau urbane şi facilitează experienţe culturale şi culinare deosebite.

Germania dispune de una dintre cele mai eficiente infrastructuri turistice pentru turism de agrement:14 localități din Germania sunt certificate ca destinații de călătorie sustenabile, peste 1.300 de opțiuni de cazare sunt certificate pentru o vacanță sustenabilă și peste 5.800 unități oferă cazare pentru bicicliști de tipul “Bed & Bike”.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri