Wizz Air a operat primul său zbor verde demonstrativ pe o rută specială între București și Lyon. Operațiunile au presupus utilizarea parțială a combustibilului sustenabil pentru aviație (SAF). Implementând mai multe practici sustenabile la bord, un zbor a decolat de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București și a aterizat pe Aeroportul Lyon-Saint Exupéry, parte a unui efort colectiv al marilor companii aeriene organizat cu ocazia conferinței de mobilitate dedicată sustenabilității a Uniunii Europene, „Connecting Europe Days 2022”.

Combustibilul sustenabil pentru aviație (SAF) este un blend de combustibil convențional pentru aviație și combustibil biojet obținut din deșeurile și reziduurile din economia circulară, care poate reduce emisiile de CO2 cu până la 90% în timpul unui ciclu de viață.

În timpul operațiunilor demonstrative, Wizz Air a alimentat 4,5 tone dintr-un amestec de combustibil SAF (care a avut ca sursă ulei de gătit folosit), alcătuit din 30% combustibil sustenabil pentru aviație (SAF) pur și 70% combustibil Jet A1. WIZZ a zburat cu un amestec SAF de 14,2%, ceea ce a dus la o reducere a emisiilor de CO2 cu 12,8%. Compania aeriană deja utilizează o flotă de aeronave cu motoare de ultimă generație, esențiale pentru emisii scăzute.

În plus, Wizz Air a lansat la începutul anului 2022 campania „Fly the Greenest”. Cu doar două zile în urmă, în data de 27 iunie, Wizz Air a fost recunoscută drept „Cea mai sustenabilă companie aeriană low-cost”, ca parte a premiilor World Finance Sustainability 2022, anunțate în numărul de vară al revistei World Finance.

Wizz Air își dorește să își tripleze dimensiunea, să aibă 20.000 de angajați și 500 de aeronave în flota sa până la sfârșitul deceniului.

Wizz Air operează o flotă de 145 de aeronave Airbus A320 și A321. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.

Sursa foto: wizzair.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri