Numărul pub-urilor din Anglia şi Ţara Galilor este cel mai mic înregistrat vreodată, potrivit unei analize care dezvăluie impactul pandemiei de COVID-19 şi a creşterii costurilor asupra acestor localuri extrem de populare în rândul britanicilor, dar și al turiștilor.

Numărul total al pub-urilor a scăzut cu peste 7.000 într-un deceniu, ajungând la sub 40.000 în prima jumătate a anului 2022, cel mai scăzut nivel înregistrat, a anunţat compania de consultanţă imobiliară Altus Group, citată de Agerpres. Unele pub-uri au fost demolate sau transformate în locuinţe sau birouri.

Sectorul ospitalităţii a fost zguduit de pandemia de COVID-19, care a condus la închiderea a numeroase localuri în timpul lockdown-urilor şi a provocat o scădere a cererii.

Acum sectorul se confruntă cu alte provocări, în plină inflaţie care a ajuns la 9,1% în luna mai în Marea Britanie, cea mai mare din ultimii 40 de ani.

"Deşi pub-urile s-au dovedit remarcabil de rezistente în timpul pandemiei, ele se confruntă acum cu noi provocări", a declarat Robert Hayton, preşedintele Altus Group din Marea Britanie, invocând "creşterea costurilor la energie, presiunile inflaţioniste şi creşterile de taxe".

Statistic: Percentage decline in the number of food and drink establishments in Great Britain between December 2019 and February 2021, by type | Statista
Find more statistics at Statista

Potrivit unui studiu realizat de asociaţiile care reprezintă profesia British Beer and Pub Association, British Institute of Innkeeping şi UKHospitality, doar 37% dintre companiile din sector realizează profit. Creşterea costului energiei, bunurilor şi forţei de muncă este menţionată ca principalul factor din spatele scăderii profiturilor.

Ca termen de comparație, în România erau, înainte de pandemie, aproximativ 46.000 de restaurante, cafenele, baruri și alte tipuri de localuri.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri