Creta este cea mai mare insulă a Greciei, care oferă atât mare și plajă, cât și munte. Heraklion este capitala și cel mai mare oraș al Cretei, cu circa 200.000 de locuitori, pe care l-am vizitat și noi și din care ne-am întors cu câteva ponturi de vacanță.

Heraklion datează din secolul al XVI-lea, Cetatea Koules din partea cea mai vestică a vechiului port venețian fiind unul dintre cele mai semnificative și impunătoare obiective turistice.

Ce putem vizita în Heraklion

  • Orașul vechi Heraklion

În centrul orașului vechi se află Plateia Venizelou și Plateia Eleftherias, două piețe renumite, cu o mulțime de cafenele, taverne și restaurante, dar și cu magazine cu suveniruri.

În plus, până în prezent, Creta s-a dovedit a fi printre cele ieftine insule grecești, așadar profitați de ocazie și spor la cumpărături.

De asemenea, tot în Creta găsiți și o gamă variată de condimente, insula fiind renumită pentru mâncărurile sale ingenioase din legume, în detrimentul cărnii.

  • Muzeul de Arheologie

Muzeul de Arheologie este unul dintre cele mai mari muzee din Creta și printre cele mai importante din Europa. Muzeul reprezintă o reflexie a Cretei minoice, locul unde sunt expuse magnificele fresce din Knossos, vechi de peste 3.500 de ani, alături de Zeița Șarpe, o figurinădin ceramică ce datează din anul 1600 î.Hr.

  • Palatul Knossos

Palatul Knossos reprezintă unul dintre cele mai mari situri arheologice din perioada epocii de bronz și unul dintre cele mai importante centre politice, culturale și ceremoniale ale dinastiei minoice.

Palatul din Knossos este asociat mitului grecesc al lui Tezeu, al Ariadnei şi al temutului Minotaur.

Palatul a fost unul dintre obiectivele turistice vizitate și de noi, atent supravegheate de greci, fiind o zonă în care încă se mai fac lucrări. Biletul costă 15 euro, iar sfatul nostru ar fi să vizitați Palatul în cursul dimineții, deoarece soarele din Grecia nu colaborează cu turiștii de la 10:00 - 11:00.

Încă un pont pentru turiștii care vizitează Knossos. Cumpărați lichide de la barurile aflate la ieșirea din Palat doar dacă sunteți foarte însetați, deoarece un fresh de portocale, spre exemplu, costă 6 euro, mai mult decât dublu față de centrul orașului.

Plaje de top din Heraklion

Ca orice zonă din Grecia, din Heraklion nu puteau lipsi plajele. Iată unde v-ați putea bucura de nisip și mare:

  • Plaja din Hersonissos - poate fi considerată una dintre cele mai selecte plaje din Heraklion datorită nisipului fin, apelor cristaline, dar și a palmierilor.
  • Plaja din Malia - reprezintă una dintre faimoasele plaje din Heraklion, preferate, în general de tineri, cu nisip alb și fin. Plaja se întinde de-a lungul a cinci kilometri de litoral.
  • Plaja Amoudara – situată la o distanță de doar 5 kilometri de Heraklion, pe coasta nordică, plaja cu nisip a fost premiată cu Blue Flag datorită curățeniei apei și a nisipului, dar și pentru facilitățile create pentru turiști.
  • Plaja Gouves – situată la aproximativ 20 km de Heraklion, este o plajă cu nisip auriu, premiată și ea cu Blue Flag. Este o plajă preferată de tineri și dispune de numeroase baruri și cluburi.

Creta este insula reprezentativă a Greciei pentru cultura de măslini, deținând aproximativ 38 de milioane de copaci care dau de lucru cretanilor. Mai multe despre uleiul de măsline produs în Creta găsiți și AICI.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri