Bulgaria este o țară frumoasă, cu o cultură și istorie bogate, dar și cu plaje și hoteluri accesibile pentru turiștii români. De aceea, țara vecină este deseori prima alegere pentru vacanțele românilor. Iată care sunt cele mai vizitate locuri din Bulgaria, în această vară.

Stațiunea “Balkan”

Stațiunea este situată în satul Dolni Chiflik. Este o zonă liniștită, departe de agitația orașului. Aici găsiți piscină, restaurant, bar, loc de joacă penru copii și teren de tenis. Mai mult decât atât, puteți face drumeții în apropiere sau puteți vizita alte orașe cu mașina, scrie Novinite.com.

Plaja Zdravets

Dacă sunteți în căutarea celor mai vizitate plaje din Bulgaria, atunci plaja Zdravets este locul potrivit. Situată în partea de sud a Bulgariei și în municipiul Zdravets, această plajă este o destinație populară pentru turiști și localnici.

Ce face această plajă atât de specială? Are totul, de la mâncare și băuturi la activități precum înotul și drumețiile.

Centrul Vechi al Nessebar

În vechea colonie grecească Mesembria, veți găsi un oraș vechi bine conservat, cu multe atracții.

Orașul vechi are o istorie și o cultură bogate, pe care UNESCO le păstrează ca sit al patrimoniului cultural imaterial.

Există multe restaurante, cafenele și hoteluri în Nessebar. Varietatea magazinelor îl face și o destinație ideală pentru iubitorii de cumpărături.

Portul din Varna

Portul este situat la Marea Neagră, în orașul Varna. Este cel mai mare port al Bulgariei și cel mai important pentru traficul de pasageri.

Tot pe aici trece și cel de-al doilea cel mai important trafic de marfă, după Burgas. Portul Varna are, de asemenea, un terminal de containere și un terminal de produse petroliere, printre cele mai mari din Europa de Est.

Este, de asemenea, unul dintre cele mai mari terminale de cereale din Bulgaria și dispune și de o rafinărie de petrol care poate manipula până la un milion de tone pe an.

Galeria de Artă Sozopol

Galeria de Artă Sozopol este situată în centrul orașului Sozopol, lângă piața principală.

Galeria are o colecție vastă de picturi, sculpturi și alte lucrări de artă ale unor maeștri bulgari precum Georgi Hristov și Nikola Nikolov. Puteți vedea unele dintre lucrările lor de la 10:00 până la 19:00, în fiecare zi (cu excepția zilei de luni).

Există, de asemenea, o cafenea unde puteți lua prânzul sau bea o cafea înainte de a explora galeria în continuare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri