Dacă marea nu este pe placul vostru, iată trei trasee turistice pe care le puteți face în județul Covasna, una dintre regiunile recunoscute pentru drumeții, din România.

Un traseu de o zi

Dacă timpul vă permite, puteți începe călătoria și explorarea ținutului printr-o drumeție de o zi în împrejurimile stațiunii Șugaș Băi. Astfel, vei petrece 10-12 ore explorând zona pe un traseu de dificultate medie, marcat cu punct roșu. Acesta pornește de la izvorul Pucios (Büdöskút) din Sfântu Gheorghe și trece prin zone împădurite și poieni, având ca puncte de reper stațiunea Vâlcele, vârful Gurgău, stațiunea Șugaș Băi, dealul Sikó, iar de aici coboară până la punctul terminus, în piața Calvin din Sfântu Gheorghe.

Un traseu de 3-4 ore cu vedere la Munții Făgăraș

Vârful Lăcăuți este punctul cel mai înalt al județului Covasna, la care se poate ajunge prin comuna Comandău. Tura propriu-zisă începe de la cabana de vânătoare, unde puteți ajunge și cu mașina, iar traseul este unul de dificultate medie, cu o durată de 3-4 ore, unde trebuie urmărit marcajul cu punct albastru.

Pe tot parcursul călătoriei vă puteți bucura de o priveliște panoramică superbă, iar odată ajuns pe vârful Lăcăuți, la 1777 m altitudine, dacă vremea este frumoasă, poți admira chiar și Munții Făgăraș.

În plus, pe vârf este și o stație meteorologică, care transmite datele vremii chiar și în ziua de azi. De asemenea, este important de reținut că, pe traseu, în apropierea vârfului, se găsește și un refugiu montan. Construit și întreținut de către Centrul Județean Pentru Protecția Naturii și Salvamont, acesta poate fi apelat în caz de urgență la numărul de telefon afișat la fața locului.

Traseu în Munții Ciomatul

Pentru vizitarea celor mai interesante puncte de atracție din Munții Ciomatul se pot folosi ca puncte de pornire Stațiunea Balvanyoș sau Balvanyos Resort, unde traseele au dificultate mică sau medie și nu sunt mai lungi de 6,5 km. Însă cei care ajung în zonă cu trenul și vor să cucerească Munții Ciomatul, trebuie să se pregătească pentru o drumeție mai lungă, de 5-6 ore.

Traseul, marcat cu cruce albastră, de la Bixad până la vârful Țețelea, are o lungime de 14 km, este de dificultate grea și cu o diferență de nivel de 1200 de metri.

Sursa foto: visitcovasna.ro/Prime Road Media

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri